L’Ajuntament perd la perspectiva i valora la 163a Fira de la Candelera com “una de les millors de la història”

L’equip de govern mostra una eufòria desfermada al valorar la 163a Fira de la Candelera. L’alcalde Joan Ramon Casals la considera “una de les millors de la història” i assegura que s’han aconseguit nivells rècords d’assistència de visitants i de vendes dels expositors.

L'alcalde, el primer tinent d'alcalde, càrrecs de confiança i periodistes van realitzar un tast a cegues el divendres a la tarda // David Guerrero

L’alcalde, el primer tinent d’alcalde, càrrecs de confiança i periodistes van realitzar un tast a cegues el divendres a la tarda // David Guerrero

L’Ajuntament de Molins de Rei s’apunta a desgastar encara més l’adjectiu “històric”, si és que encara no ho estava prou. Segons ha informat el consistori en una nota de premsa, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), considera la 163a Fira de la Candelera “una de les millors de la Història” (sic), en majúscula fins i tot.

L’equip de govern municipal format per CiU i PSC posa una nota excel·lent a la Fira i s’atreveix a valorar-la com una de les millors de la història basant-se en “nivells rècords de contractacions d’stands, d’assistència de visitants, de vendes dels expositors i de satisfacció general del públic”. Segons la nota de premsa de l’Ajuntament, els expositors “han estat recompensats amb uns molt grans nivells de vendes per part de la gran quantitat de gent que ha inundat els carrers”.

El cert és que cap dels expositors consultats per Viu Molins de Rei coincideix amb aquesta eufòria desfermada i parla en el millors dels casos de una fira com la d’anys anteriors, però en cap cas millor, menys encara històrica. Ho asseguren venedors històrics (aquests sí) de la Fira com Àngel Duran de Frutales Duran, que al fer balanç de l’edició d’aquest 2014 la valorava de manera similar a la dels darrers anys. Els seus companys anaven més enllà i reclamaven ajuts per a un sector que cada any ven menys. A la Fira de Vins la sensació tampoc era d’eufòrica com la de l’Ajuntament: tot i estar satisfets pel volum de gent gaudint del bon vi, els que porten unes quantes edicions assistint a la Fira reconeixien que han venut menys que l’any passat.

Deixant de banda les vendes dels expositors, l’afluència de públic del dissabte en cap cas va tenir res a veure amb la de l’any passat, sense anar més lluny. Segons l’alcalde, “la gent que ha viscut més fires ens assegurava que no recordaven un diumenge com el d’aquest any”Viu Molins de Rei ha preguntat a diversos molinencs de més de 50 anys que porten viscudes unes quantes edicions de la Fira de la Candelera i coincideixen en que enguany ha tingut un bon resultat organitzatiu, però tots ells troben descabellat considerar-la històrica. Les quatre gotes caigudes dissabte al migdia i el fred que feia a la tarda van fer que durant tot el dia el volum de gent que va venir a Molins de Rei quedés per sota d’anteriors edicions. El diumenge si que el temps va acompanyar i va ser tot un èxit de públic, obligant a tallar els accessos viaris durant una hora, una circumstància que no era nova i que ja es va produir l’any passat.

El que sí que ha estat un rècord és el número d’expositors. Segons els organitzadors s’ha arribat als 940, una xifra que quedava considerablement per sobre de la de l’any passat, i superava per poc la de fa dos anys, que tenia el rècord fins ara.

Potenciar el divendres

La gran afluència de visitants els divendres a la tarda, quan encara moltes parades estaven a mig muntar però la gent ja passejava pels carrers, fa plantejar-se a l’Ajuntament la possibilitat d’obrir el recinte firal des del divendres al matí, confirmant el que va avançar Viu Molins de Rei el passat cap de setmana. Segons el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), “un cop consolidat el canvi d’obertura de la Fira al divendres a les 3 de la tarda, ens hauríem de plantejar la possibilitat d’avançar encara més l’obertura d’alguns sectors determinats perquè la gent de Molins de Rei pugui gaudir-la encara més i sense les aglomeracions del cap de setmana”.

Més enllà d’aquesta possibilitat, el gran repte de l’Ajuntament de cara a l’any vinent és la reordenació que es veuran obligats a fer degut al nou aspecte que presentarà el pati del Palau un cop finalitzades les obres que començaran les properes setmanes. La Fira de la Natura, actualment ubicada en aquest espai, es veurà obligada a reubicar-se i això, al mateix temps, comportarà altres canvis.

El Comitè Executiu de la Fira es reunirà les properes setmanes per fer un balanç més exhaustiu i detallat de la 163a Fira de la Candelera.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades