La gestió de plagues protagonitza les Jornades Tècniques Agràries

La nova normativa de registre i ús dels equips i productes fitosanitaris han estat els principals temes de les Jornades Tècniques Agràries de la 163a Fira de la Candelera. Felip Gracia, del departament d’Agricultura, ha estat el ponent més destacat d’enguany, tant a la sessió teòrica com a la pràctica.

Gracia davant la sala plena // Jose Polo

Felip Gracia davant el públic que omplia la sala de la Fundació Agrària de Molins de Rei // Jose Polo

La Fira de la Candelera té arrels evidents en el món de l’agricultura i la pagesia i una de les proves d’aquesta característica pròpia que encara perdura són les Jornades Tècniques Agràries, que any rere any informen de les últimes novetats tècniques als pagesos i agricultors del Baix Llobregat.

Aquesta edició ha estat dedicada a la gestió de plagues i les eines utilitzades per prevenir aquest mal. Com és habitual, l’estreta sala de la Fundació Agrària de Molins de Rei, plena de gom a gom, acollia la inauguració de l’esdeveniment i la primera de les conferències. Costava trobar a persones de menys de 50 anys.

Felip Gracia, cap del Centre de Mecanització Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha explicat la importància de registrar els equips i maquinària utilitzats per prevenir les plagues. La nova normativa obliga als productors a fer aquest registre a l’anomenat ROMA tot i que, segons Gracia, la Generalitat “ho posa fàcil”. Els assistents han pogut interpel·lar al ponent en reiterades ocasions fent preguntes sobre el funcionament del registre i sobre diferents casuístiques del dia a dia de la seva feina.

Posteriorment, el responsable de Sanitat Vegetal dels Serveis Territorials d’Agricultura, delfí Reinoso, ha parlat sobre el Reial Decret que marca l’ús sostenible de productes fitosanitaris per gestionar de manera integral les plagues.

La resta de sessions de les jornades tècniques agràries han versat sobre temes similars: des d’una sessió pràctica celebrada el matí de dimecres a l’explotació agrària de Can Fisas sobre la mateixa inspecció dels equips a càrrec del mateix Felip Gracia a una altra sobre la prevenció de riscos laborals en la manipulació de fitosanitaris, que ha anat a càrrec de Màxim Bosch Botines, tècnic del Centre de Seguretat i Higiene en el treball de Lleida.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de les diferents autoritats locals, Neus Ferrete, cap de l’Oficina Comarcal del Baix Llobregat del Departament d’Agricura del i Joan Castellví, president de la Fundació Agrària de Molins de Rei.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades