La truita de calçots de Roger Sànchez guanya el concurs de la Fira de la Candelera

Pannus Interior

Un cuiner professional guanya el concurs de truites de la 163a Fira de la Candelera amb una original truita de calçots. La diversitat d’estils defineix aquesta edició del certamen. 

La truita guanyadora just abans de ser devorada pels assistents a l'acte // Jose Polo

La truita guanyadora just abans de ser devorada pels assistents a l’acte // Jose Polo

Amb salsa romesco per qui volgués picar i un calçot per decorar. Així és la truita guanyadora del concurs de truites fet dins del marc de la 163a Fira de la Candelera. “Estem en plena temporada de calçots i considero que és una cosa diferent”, diu l’autor, Roger Sànchez, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Primer he escalfat els calçots, després els he marcat a la planxa i finalment han anat directes a la truita amb la patata”, descriu aquest cuiner professional que treballa a l’Ateneu Barcelonès. “Potser proposo el plat a la feina”, afirma després de recollir el premi.

En el concurs es van poder veure truites de tota mena. Amb una gran quantitat d’ ingredients, mides i formes. Des d’una tradicional de carxofa fins a una altra presentada amb forma de “cupcake”. “S’han presentat truites d’autor i altres amb una presentació molt ben pensada”, descriu un dels membres del jurat, Jordi Beumala, en declaracions a aquesta redacció. El criteri d’elecció s’ha basat en tres eixos: “gust i textura, presentació i capacitat d’innovació”. Sobre la truita guanyadora, l’autor del blog Tot és bo el que l’olla cou diu que “el calçot ha estat tractat com un calçot i no com una ceba tradicional i, a més, la salsa romesco li donava un toc divertit”. 

Miquel Pellicer i Miquel Vendrell han aconseguit la segona i tercera posició d’aquest concurs. El certamen s’ha realitzat al Mercat Municipal i alguns curiosos s’han apropat a tastar les truites mentre feien les típiques compres del dissabte al matí. Enguany, en comptes de celebrar-ho el cap de setmana de la Fira pròpiament dit com en anteriors edicions, s’ha avançat al dissabte previ per donar-li un major protagonisme.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades