La 163a Fira de la Candelera es presenta marcada pel continuisme

La Fira de la Candelera arriba amb poques novetats respecte a les passades edicions. Hi ha una petita reducció dels pressupost i el nombre d’expositors s’estabilitza. S’augmenta l’aparcament i el divendres 31 de gener es presentarà l’estudi d’impacte econòmic realitzat durant la passada Fira. 

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Joaquim Martí durant la roda de premsa de presentació   // Jose Polo

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Joaquim Martí durant la roda de premsa de presentació // Jose Polo

L’austeritat tornarà a protagonitzar la 163a edició d’una Fira de la Candelera que, després de la reducció de les aportacions de la Generalitat dels últims anys, enguany només patirà una reducció del pressupost del 2,7% que, segons el regidor de Fira, Joaquim Martí (CiU), ve produïda pels esforços de l’Ajuntament en fer “petits ajustos que no afecten a la qualitat”. Un any després de baixar del llistó dels 900, els expositors s’estabilitzen i tenen un augment d’un 2% respecte l’any passat.

A falta de grans novetats, des de l’Ajuntament s’intentaran solucionar els problemes que han afectat la Fira durant les últimes edicions, com la falta de cobertura de telèfon mòbil per l’excés de dispositius o el servei de Wifi, erràtic l’any passat, que enguany s’augmenta i també estarà disponible a la Fira de Planter. D’altra banda, s’intentarà posar solució a la falta d’aparcament, un mal endogàmic del municipi que cada any es fa més visible que mai amb motiu de la Candelera. Concretament, hi hauran més places disponibles al polígon del Pla. També es reforçarà el servei de bus amb una tercera llançadora des del polígon Riera del Molí.

D’altra banda, es vol revitalitzar la presència de la Fira a les xarxes socials. Es farà una trobada d’instagramers, usuaris de la xarxa social Instagram, una xarxa social que ja va tenir el seu protagonisme durant la passada Festa Major. Es busca que els usuaris d’aquesta aplicació publiquin fotos sota tres etiquetes ( #firacandelera , #vinscandelera i #tastoscandelera ) que representen els diferents sectors de la mostra. A més, els tastos gastronòmics comptaran amb la presència de diferents bloggers especialitzats en cuina i vi.

Es presenta l’estudi econòmic

Un any després de ser anunciat com una de les grans novetats de la 162a Fira de la Candelera, l’estudi d’impacte econòmic de la Fira de la Candelera serà per fi presentat. A més, en la present edició també es farà estudi de l’impacte de la Candelera als mitjans de comunicació per tal d’avaluar la seva presència mediàtica.

“La Candelera és la fira a l’aire lliure més important de Catalunya”, ha proclamat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), durant la presentació de l’esdeveniment. Segons el primer tinent, Xavi Paz (PSC), durant la Candelera és quan el municipi “mostra la seva millor cara”. Tot consignes polítiques de suport a un dels millors aparadors del municipi a l’exterior. S’espera, si la meteorologia acompanya, que Molins de Rei aculli a més de 300.000 persones durant els dies de Candelera.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades