Iniciativa demana elements reductors de velocitat al carrer del Pla

Iniciativa per Molins de Rei proposa una millor senyalització i la instal·lació d’elements reductors de velocitat al carrer del Pla. Els ecosocialistes reclamen que s’actuï per pacificar el trànsit en els dos punts de major perill: les cruïlles amb els carrers Llobregat i Ramón y Cajal.

Cruïlla del carrer del Pla amb el carrer Llobregat, un dels punts negres de Molins de Rei // David Guerrero

Cruïlla del carrer del Pla amb el carrer Llobregat, un dels punts negres de Molins de Rei // David Guerrero

El carrer del Pla, que serveix com a via d’entrada i sortida de molts conductors per accedir a Molins de Rei i per connectar des del municipi amb l’autopista i l’autovia a través del polígon El Pla, és una de les vies amb major trànsit. A la vegada compta amb una cruïlla amb el carrer Llobregat que és un dels punts amb una concentració més alta d’accidents al municipi.

Iniciativa per Molins de Rei ha proposat a l’Ajuntament que es substitueixen les mesures sancionadores amb radar com les que va posar en marxa la Guàrdia Urbana el passat mes de novembre per la instal·lació d’elements reductors de velocitat al carrer del Pla.

Els ecosocialistes aposten per instal·lar elements reductors de velocitat, concretament pels anomenats coixins berlinesos, que segons defensen “fan moderar la velocitat de forma realment efectiva sense afectar a les rodes dels autobusos i camions”. Aquest sistema s’ha instal·lat al mateix carrer del Pla de Sant Feliu de Llobregat, a l’alçada del tanatori del municipi veí, on també hi ha una cruïlla perillosa en la que el consistori ha posat coixins berlinesos per reduir la velocitat dels conductors que poden agafar una gran velocitat en la recta.

Coixins berlinesos instal·lats al polígon El Pla de Sant Feliu de Llobregat // IxMdR

Coixins berlinesos instal·lats al polígon El Pla de Sant Feliu de Llobregat // IxMdR

La instal·lació d’elements reductors de velocitat s’haurien de situar, segons el regidor Lluís Carrasco, convenientment al llarg del carrer del Pla en els punts de major perill, concretament les cruïlles amb el carrer Llobregat i amb el carrer Ramon y Cajal. A més, des d’Iniciativa s’ha sol·licitat al govern municipal que incorpori al Pla Local de Seguretat Viària mesures de senyalització horitzontal i vertical.

Segons el regidor Lluís Carrasco, l’ús del radar mòbil “té un abast conjuntural i temporal i per si sol no soluciona el problema d’arrel”, a més de comportar un esforç addicional del personal de la policia local i comportar malestar entre els conductors, segons el regidor ecosocialista. L’actuació proposada per Iniciativa comportaria una mesura efectiva de reducció i limitació de la velocitat i de caràcter permanent, “amb un cost econòmic realment baix”, remarquen.

Recomanacions personalitzades