Consensuat un referèndum sobre les obres del pati del Palau

La innocentada de la redacció

L’Ajuntament de Molins de Rei convocarà una consulta per decidir quin model de plaça és el millor per al pati del Palau. El referèndum tindrà dues preguntes: “Vol que el pati del Palau sigui una plaça verda?” i, en cas afirmatiu, “Vol que sigui una plaça verda amb places d’aparcament?”.

Ple Municipal octubre 2013

Viu Molins de Rei no ha pogut fer fotos de la roda de premsa ja que un dels directors ha trencat la càmera. Posem una del ple per omplir // Arxiu

2014, any de consulta a Catalunya, al Barça i també a Molins de Rei. El consistori molinenc ha consensuat un referèndum amb dues preguntes sobre el projecte del pati del Palau. Les obres, que havien de començar poc després de la Fira de la Candelera, s’aplacen fins l’any vinent.

Totes les formacions polítiques han donat suport a l’acord menys el PP, que s’ha quedat al marge de la postura del govern de manera sorprenent, ja que ha estat al seu costat en l’aprovació dels pressupostos municipals dels darrers anys i l’únic regidor popular al municipi, Emilio Ramos, és representant molinenc a l’Àrea Metropolitana per decisió personal de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

La pregunta principal serà la següent: “Vol que el pati del Palau sigui una plaça verda?”. Les dues respostes possibles seran “Sí” o “No”. Tots aquells ciutadans que responguin afirmativament a la primera hauran de respondre una segona pregunta: “Vol que aquesta plaça verda conservi places d’aparcament?”. La consulta es realitzarà el proper diumenge 28 de setembre de 2014, un dia abans de Sant Miquel i, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, les urnes restaran obertes un cop acabades les matines del Camell.

“És una pregunta clara que no exclou a ningú”, ha dit Casals en una roda de premsa feta a la plaça de l’Ajuntament acompanyat de la resta de formacions a favor del referèndum. Amb aquesta doble pregunta el batlle convergent aconsegueix mantenir la cohesió amb seu soci de govern, el PSC, que sempre ha volgut fer una plaça verda i, també, amb els sectors crítics amb el projecte del seu partit i els lobbies de pressió com el BotMol que defensen alguns canvis al model presentat per la sociovergència. “Han fet falta molts cafès per arribar a aquest acord”, ha reconegut l’alcalde.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que gràcies a aquesta mesura quedarà clar que “Molins de Rei vol una plaça verda al centre del poble”. Aquesta redacció ha pogut saber que la decisió de Paz de convocar una consulta a nivell local no s’ha digerit bé al carrer Nicaragua de Barcelona per la proximitat d’aquesta amb el referèndum sobre la independència de Catalunya. De fet, no és la primera vegada que el PSC Molins de Rei té una postura diferent a les directrius centrals.

“No és la pregunta que volem però li donem suport crític”, ha declarat Roger Castillo, de la CUP. El partit de l’esquerra independentista ha defensat la possibilitat de fer un local al pati del Palau pel Casal Autogestionat de Joves la Mola. “Amb l’Ateneu Mulei i la Mola en un radi de 100 metres, el pati del Palau serà un espai veritablement popular”, ha afirmat Castillo.

Iniciativa per Molins de Rei s’ha mostrat clarament a favor de la consulta i de la plaça verda. “Aquí no tenim cap dubte, el pati del Palau ha de ser verd”, ha proclamat el portaveu dels ecosocialistes, Sergi Conde. Fonts ecosocialistes apunten que Ivan Arcas volia introduir la possibilitat d’instal·lar unes plaques fotovoltaiques a la plaça però els membres del seu partit han aprofitat que ja ha deixat la presidència del partit per directament ni contemplar aquesta opció. Tot i això, tots estan d’acord en que “fer una plaça verda espantarà els coloms del Centre Vila”.

No hi ha la mateixa unió a la coalició independentista Esquerres per Molins de Rei però, després d’una llarga assemblea realitzada a la Federació Obrera, finalment han decidit donar suport al referèndum del pati del Palau. “Defensarem que la plaça verda tingui flors de colors que formin una estelada”, ha assegurat la portaveu, Sílvia Guillén.

Aquest diari s’ha volgut posar en contacte amb el PP de Molins de Rei però Emilio Ramos no ha volgut fer declaracions. El regidor nostàlgic del franquisme s’ha excusat afirmant que “estava molt ocupat”cercant proves que afirmin la seva teoria que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, és l’artífex de l’11M.

Nota: Aquesta notícia és una broma publicada en motiu del dia dels innocents. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Recomanacions personalitzades