L’Atlètic Incresa pateix la primera derrota de la temporada

Atlètic Incresa 2-3 Espluguenc “B”. Els d’Isaac Bustamante tornen a remuntar dos gols en contra però aquest cop no hi ha prou per guanyar. La primera derrota de la temporada arriba contra el segon classificat. 

El crit de guerra a l'inici del matx és i serà sagrat al Canal // Jose Polo

Moment del crit de guerra en un dels partits d’aquesta temporada // Jose Polo

L’Atlètic Incresa encarava l’últim partit de l’any amb un objectiu clar: dominar des del primer minut de joc i no haver de remuntar un resultat advers. Si bé els del barri del Canal van saber mostrar-se superiors en gairebé totes les facetes del partit, l’Espluguenc “B” va ser molt més pragmàtic i va saber guanyar-li la partida al líder de la categoria.

Els d’Isaac Bustamante saltaven al terreny de joc del Ricard Ginebreda amb una intensitat poc vista en l’inici dels últims partits. En els primers cinc minuts ja s’havien finalitzat diverses jugades d’atac i els homes més avançats de l’equip local mostraven molta mobilitat i solucions de cara a porteria. Tot i això, no es va saber transformar en gol cap de les opcions clares de què es va disposar. Quan el domini de l’Incresa era més evident, va arribar el gol de l’Espluguenc en una jugada aïllada mitjançant Albert Ruiz (0-1). Era el minut 13 i encara restava tot el partit per endavant.

La dinàmica del partit va seguir essent la mateixa, però, coses del destí, al minut 22 un golàs de Ferran Acosta –en el qual el porter Christian Roldán no va poder fer-hi res– ampliava encara més la distància entre ambdós equips (0-2). El nerviosisme a les files de l’Incresa es feia palès. Els d’Isaac Bustamante veien com haurien de remuntar per enèsim cop si volien lluitar pels tres punts.

Fins al final del primer temps, els blanc-i-blaus van seguir acumulant ocasions, algunes de molt clares, que no aconseguien transformar. De fet, durant algun tram del partit, l’Espluguenc no tocava pilota i es conformava amb aguantar mitjançant una gran feina defensiva el favorable resultat. Així van acabar els primers 45 minut, amb un Incresa sense sort ni punteria i un Espluguenc que marxava als vestidors amb la certesa d’haver tret molt de profit del poc joc que havien desplegat.

A la represa l’Incresa sortia convençut i coneixedor del que volia fer. De fet, és el que venien fent en els últims partits: remuntar. Al minut 47 David Rivas rebia una falta dins l’àrea rival i l’àrbitre xiularia penal. Rafa López el convertia i l’Incresa començava a creure en les seves possibilitats (1-2). Poc després, al minut 58, l’empat, obra de Rubén García (2-2). El futbol feia justícia i les taules al marcador feien pensar en un més que possible resultat favorable als locals, tenint en compte que la major part del joc es trenava en camp de l’Espluguenc i disposaven de les ocasions més clares. Tot i això, l’equip visitant es mostrava sòlid en defensa i no arriscava en accés, coneixedor de que si deixava espais a la línia de quatre, patiria el joc directe que tant caracteritza el líder de la categoria.

Poc va durar l’alegria de l’Incresa. Tres minuts després de l’empat, el conjunt visitant aprofitava un contraatac per a posar el 2-3 al marcador i deixar sentenciat el partit. El gol de Ferran Acosta va fer molt de mal. Tot i que encara quedava temps de joc, el cop moral pels d’Isaac Bustamante va ser suficient per deixar-los sense idees en atac. Així es va arribar al final del partit.

Per una banda, l’Atlètic Incresa demostrava un cop més que cap situació adversa pot minvar les ganes de guanyar dels seus homes. Per altra banda, un cop d’atenció anirà bé al conjunt blanc i blau, que ha pogut comprovar que no sempre es pot anar a remolc, i menys quan ets el millor equip del grup 12 de Quarta Catalana.

Recomanacions personalitzades