Aprovada per unanimitat una moció en contra de les retallades de la Llei de la Dependència

El consistori molinenc aprova una moció en contra de les retallades que pateix la Llei de Dependència per part dels governs espanyol i català. La moció va ser presentada per Iniciativa per Molins de Rei i recolzada per tots els partits, incloent els partits responsables d’aquestes reduccions (CiU i PP). 

El grup d'IxMdR va portar la moció al ple ordinari del mes de novembre// Arxiu

El grup d’Iniciativa va portar la moció al ple ordinari del mes de novembre // Jose Polo

Davant de les continues retallades en la Llei de Dependència, Iniciativa per Molins de Rei va presentar una moció en el passat ple del mes de novembre en la qual denunciava la situació. Mercè Ferrer, regidora d’Iniciativa, va ser l’encarregada de posar-ho de manifest. “Demanem que no es retalli ni els drets socials de les persones ni la qualitat de vida dels ciutadans”, va afirmar amb contundència. Ferrer va remarcar el fet que “hi ha gent que està valorada i no pot accedir a l’ajuda” i va lamentar que aquestes retallades poden generar pèrdues de “llocs de treball” en el sector.  

L’única intervenció va ser la del regidor del PP, Emilio Ramos, qui va començar afirmant: “Aquesta moció m’agrada”. Ramos va recordar que aquestes retallades les havien patit les 17 autonomies que composen l’Estat. “Si hi ha que donar un pal, se li ha de donar a les 17”, va declarar vehemència. “Ni l’esquerra ni de la dreta té dret a sostraure ni un cèntim  d’aquestes partides”, va cloure l’únic regidor popular a Molins de Rei. Així doncs, el PP, responsable en part de la situació, va votar a favor de la moció. El mateix va fer CiU, qui es reparteix la responsabilitat de la situació amb els populars.

Els Pressupostos Generals de l’Estat del 2014 preveuen una reducció del 47% en les partides destinades a polítiques i accions socials on s’inclou la Llei de la Dependència. De la seva banda, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) ha prorrogat de manera indefinida la suspensió temporal dels Programes Individuals d’Atenció (PIA) vinculada al servei d’atenció residencial, així com de l’ingrés associat a places de prestació econòmica. Així doncs, les dues administracions (Estat i Generalitat) retallen en aquesta prestació.

 

Recomanacions personalitzades