Gairebé un centenar de persones clamen contra la violència de gènere

L’acte institucional del Dia Internacional contra la Violència de Gènere reuneix a prop d’un centenar de persones a la plaça de la Vila per denunciar els actes de violència masclista que encara perduren. L’Ateneu Mulei acull un taller-seminari sobre la llei d’avortament que vol tirar endavant el PP.

Dones i homes es van concentrar en contra de la violència de gènere// Laura Herrero

Dones i homes es van concentrar en contra de la violència de gènere// Laura Herrero

Les notes de la simfonia del Nou Món d’Antonin Dvorak interpretades al piano per un alumne de l’Escola Municipal de Música Julià Canals obrien l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament del Dia Internacional envers la violència de gènere. Els gairebé cent asistents que s’han concentrat a la plaça a les set de la tarda envoltaven una pancarta que mostrava un llaç negre contra la violència de gènere i que s’ha vist completat amb espelmes enceses a l’inici i a la cloenda de l’acte.

La regidora d’Igualtat, Jessica Revestido (PSC), ha estat l’encarregada de presentar l’acte i llegir el manifest institucional en el que es reivindica que “les actuacions davant la violència exercida contra les dones han de tenir en compte que les causes que la generen són multifactorials i, per tant, requereixen d’un treball coordinat i transversal entre els diferents àmbits implicats i entre les institucions i instàncies competents”. Revestido ha lamentat que tot i l’evolució de la societat encara hi ha “un sistema basat en la desigualtat entre homes i dones i que a vegades es resisteix a desaparèixer”.

Després del parlament de la regidora, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) ha agraït a les entitats de Molins de Rei que lluiten per la igualtat de gènere. Si creiem en l’estat del benestar, la clau és la igualtat”, ha afegit l’alcalde convergent. L’encesa de les espelmes i el tema “Arabesca” de Claude Debussy han tancat de manera emotiva l’acte que commemora el rebuig a la violència masclista.

Contra el patriarcat

Just després de l’acte institucional, membres de la CUP i d’entitats de l’esquerra independentista han penjat dues pancartes a la mateixa plaça de la Vila en les que es podien llegir lemes com “Les joves trenquem el silenci contra totes les violències del patriarcat. Autodefensa feminista” i “Parir és un dret. No una imposició”.

Posteriorment l’esquerra independentista ha realitzat a l’Ateneu Mulei un taller – seminari de formació sobre la proposta de llei d’avortament que vol tirar endavant el govern del PP. En aquest marc s’ha presentat el llibret “Parir és un dret, no una imposició”, fet des de l’esquerra independentista i en el que s’explica i es denuncia la situació legal de l’avortament i es posa de manifest els drets de la dona davant una societat que hauria de ser d’igualtat de gènere.

Caminades i llibres

Més enllà de l’acte institucional del 25 de novembre, durant aquests dies s’han dut a terme diverses accions entorn aquesta commemoració. Entre elles destaca la primera edició de la Marxa “El Baix Llobregat contra la violència masclista”, que finalitzava a la platanera del parc de Torreblanca des de diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la caminada va ser des de l’escola Josep Maria Madorell. A més, la setmana passada es va presentar el llibre “Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya”, a càrrec del seu autor, Josep Lluís Martin.

Recomanacions personalitzades