Instal·len un mural del CEM sobre una paret amb pintades

Iniciativa per Molins de Rei denuncia la instal·lació d’un mural del Centre Excursionista de Molins de Rei sobre una paret de la plaça de la Llibertat plena de pintades sense haver estat abans netejada.

Les pintades embruten la imatge del mural del CEM// Iniciativa per Molins de Rei

Les pintades embruten la imatge del mural del CEM // Iniciativa per Molins de Rei

Des de fa unes setmanes a la plaça de la Llibertat es pot veure un mural realitzat pel Centre Excursionista de Molins de Rei que tracta sobre camins, masies i llocs d’interès del Parc Natural de Collserola als quals es pot accedir des del municipi. Aquesta obra, que encara no ha estat inaugurada oficialment, s’ha col·locat a sobre de diverses pintades però no les cobreix en la seva totalitat, deixant veure així alguns graffitis a la part inferior. Iniciativa per Molins de Rei, qui ha denunciat la situació, creu que “la deixadesa de l’Ajuntament desllueix el nou mural”.

Els ecosocialistes van fer arribar aquesta denúncia, en forma de prec, durant el passat ple municipal del mes d’octubre. El seu portaveu adjunt, Lluís Carrasco, va acusar al govern municipal de no haver estat “a l’alçada de les circumstàncies per reconèixer l’esforç d’aquesta iniciativa cultural i artística” i va reclamar la neteja de les pintades “immediatament”. Davant la demanda dels ecosocialistes, la regidora de Turisme, Carme Madorell (CiU), va al·legar que no es tenia prevista la instal·lació d’aquest mural fins a mitjans del mes de novembre. Sigui com sigui, a dia d’avui no s’ha fet cap actuació de neteja.

Pla d’eliminació de les pintades 

Carrasco també va proposar durant el mateix ple un pla d’eliminació periòdica de les pintades que embruten diverses parets del municipi. Des de Iniciativa es demana que aquest pla s’inclogui en la programació del servei de neteja de Molins de Rei que ara mateix no el contempla “tot i esdevenir necessari”, a criteri d’aquesta formació política.

Recomanacions personalitzades