Rimes combatives per l’atac de l’Atlètic Incresa

Rubén García, nou fitxatge de l’Atlètic Incresa no només juga a futbol, també canta rap i està presentant la seva tercera maqueta Nacidos para el rap. En una entrevista amb Viu Molins de Rei aprofundeix en la seva afició i explica que està preparant una cançó motivadora pel seu equip.

RuenB actuant en un concert / ReverbNation

RuenB actuant en un concert // ReverbNation

Amb 26 anys, Rubén García, o com diu el seu nom artístic RuenB, es considera un experimentat en el món del futbol territorial i un “cantant protesta” quan es treu les botes i puja a l’escenari. La passada campanya defensava els colors d’un altre Atlètic, el del Prat, i ho feia a la mateixa categoria que ara, Quarta Catalana.

Allà jugava sota les ordres dels actuals tècnics de l’equip del barri del Canal, Isaac Bustamante i Aitor Manchado, juntament amb 5 jugadors que també han arribat aquest estiu a l’Atlètic Incresa procedents de l’Atlètic Prat.

No va poder debutar fins a la quarta jornada de lliga ja que es recuperava d’una llarga lesió de 4 mesos a causa de dos esquinços mal curats. “A l’estiu m’encanta fer unes patxangues a la platja i aquest any no vaig poder”, recorda en Rubén trist. Però en el partit del debut, al camp de La Plana, va fer l’únic gol del partit, el de la victòria, de semi-volea. “Vaig tenir una mica de sort”, diu amb humiltat en conversa amb Viu Molins de Rei.

Els primers mesos al nou club estan resultant gratificants en quant a l’adaptació. “Ni l’any passat en tota la temporada vam aconseguir fer una pinya com aquesta”, comenta orgullós sobre la integració en el nou vestidor. Potser una de les claus de la bona relació en el grup es la flexibilitat dels místers en els entrenaments: “Quan hi ha partits de Champions, si ho parlem abans, ens deixen canviar l’entrenament”, detalla.

Pot jugar d’extrem tant per la banda dreta com per l’esquerra, també com a únic punta, però el considerem polifacètic per la seva altre passió, el rap. “Vaig començar a escriure ja fa 10 anys, quan en tenia 16, i ara estic promocionant la tercera maqueta per locals de la zona”, declara l’artista. Ha actuat en sales com l’Estraperlo de Badalona i està concretant un possible bolo a la discoteca EiTwo de Molins de Rei. 

Tot i estar aturat, RuenB no para mai quiet, dedica les 24 hores del dia al rap, una passió que realitza per amor a l’art. “Sembla que haguem de dedicar-nos al que ens marca el sistema, per exemple, jo amb això perdo diners però és el que m’agrada”, argumenta sense pèls a la llengua.

Imatge de l'artista en una sessió a la montanya / ReverbNation

Imatge de l’artista en una sessió fotogràfica // ReverbNation

Com part de la seva generació, ell sempre ha escoltat rap, influenciat des de petit pels Violadores del Verso o el llegendari Tupac americà. També li agrada el rap francés de la gran Keny Arkana però no li fa fàstics a altres grups d’estils ben diferents i tant populars com El Barrio o els Estopa.

L’MC (Mestre de cerimònies), com es coneix als cantants de rap, troba moltes connexions entre el futbol i la música, sobretot com a element motivador. “Tots els grans equips han unit el vestidor amb himnes o cançons, com el cas del Barça de Pep Guardiola amb Coldplay“, esmenta. Ell de moment ja està preparant el particular himne de l’equip pels jugadors abans dels partits, “L’any passat ja ho vam fer a l’Atlètic Prat i va tenir moltes descàrregues i va agradar força”, relata satisfet.

Mentre prepara les futures actuacions es planteja combinar diferents estils musicals en els seus directes per fer-ho més acústic. “M’agradaria barrejar jazz, soul, reagge, ska, inclús metal”, la creativitat del futbolista-artista no té límits. Seguint les doctrines de la cultura rap, es va mostrar molt agraït durant la visita dels periodistes i, fins i tot, els va obsequiar amb un CD. Ara esperem que també regali gols i espectacle al Ricard Ginebreda.

Recomanacions personalitzades