La taxa d’atur s’estabilitza al voltant del 13,7% en els tres últims mesos

L’atur augmenta en 13 persones al mes d’octubre i es queda en el 13,7%, un registre similar al dels dos mesos anteriors. La tendència de millora registrada durant el primer semestre del 2013 no continua evolucionant. Actualment són 1.785 molinencs a l’atur, 172 menys que fa un any.

Després de continues bones noticies durant els primers set mesos de l’any, la taxa d’atur es manté en registres similars durant els tres últims mesos. A l’octubre es van comptabilitzar 13 persones més a l’atur que al setembre, mentre que el mes anterior va baixar el nombre d’aturats molt lleugerament. Actualment es situa a nivells similars als del mes d’agost però en canvi la tendència és molt positiva si es compara amb els números de fa tot just un any, quan hi havia 172 aturats més que ara.

Concretament, el nombre d’aturats al mes d’octubre es va situar en els 1.785, el que representa una taxa d’atur del 13,7% de la població activa, una dècima més que al setembre i tornant al percentatge registrat a l’agost, que queda per sobre de les xifres d’abans de l’estiu.

Evolució de l’atur octubre 2012 – octubre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur octubre 2012 – octubre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur ha estat especialment negativa aquest mes per a les dones. La taxa d’atur femenina ha pujat quatre dècimes, fins arribar al 15,6%. En canvi, entre els homes se situa en el 12%, una dècima menys que al setembre i mantenint una tendència a la baixa durant aquest trimestre.

En quant a grups d’edat, els dos col·lectius més tocats per la crisi són els que pitjor evolucionen: els menors de 25 anys i els majors de 44. Pel que fa als joves, passen dels 89 de l’agost als 111 d’aquest octubre, una xifra que representa una taxa d’atur del 12,1%, lluny del 9,1% que s’havia arribat a aconseguir a l’estiu. Els majors de 44, per la seva banda, ja són 865 i continuen creixent. La taxa d’atur en aquest col•lectiu és del 19,1%, amb 865 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria i les que s’ocupaven en els serveis a la producció. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de l’educació i del sector de la construcció. Respecte l’octubre de 2012 destaca la disminució de les persones aturades provinents de la construcció i del sector industrial.

Recomanacions personalitzades