El pressupost municipal del 2014 augmenta un 3,2% després de cinc anys de reducció

El govern municipal presenta uns pressupostos municipals de 26,1 milions d’euros, un 3,2% superior al de l’any passat. És la primera vegada que el pressupost creix des del 2008. S’aprofita per augmentar la despesa social, tapant les retallades de la resta d’administracions. S’inclouen inversions per valor d’1’7 milions d’euros amb recursos propis. 

Els pressupostos seran superiors als anteriors // Ajuntament de Molins de Rei

Els pressupostos seran superiors als anteriors // Ajuntament de Molins de Rei

Per primera vegada en cinc anys, l’Ajuntament de Molins de Rei veurà com creix el seu pressupost municipal. Concretament, ho farà en un 3,2%, arribant als 26.158.491,87 euros. No es recordava un augment des del 2008. Aquest es produirà degut a la pujada d’impostos com l’IBI, i a tres pagaments previstos de la Diputació de Barcelona i un altre de la Generalitat de Catalunya. A més, el consistori, per fi, cobrarà l’ajuda per la construcció del Poliesportiu de la Sínia, anys després que aquest s’inaugurés.

Augment de la despesa social

Seguint en la mateixa línia que en els dos últims anys, el govern format per CiU i PSC ha decidit augmentar les partides de despesa social. Enguany, aquestes s’incrementen un 3,8%, arribant als 2’17 milions d’euros. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha especificat que els serveis socials sempre són una prioritat per a la sociovergència: “Creiem en els serveis socials des del principi del mandat”, afirma. Les beques pugen un 59% respecte al 2013 i també augmenten les partides destinades a l’habitatge (9,1%), l’educació (0,8%) i el foment de l’ocupació i els serveis a les empreses (5,6%). Al prioritzar les partides destinades a serveis socials (5,1%), el consistori tractarà de tapar els preocupants forats que deixen les retallades de la Generalitat.

El regidor de Finances, Miguel Zaragoza (PSC), ha explicat que el que es busca és “ajudar a la gent que té problemes”. Segons el regidor socialista, això és possible ja que s’han “optimitzat recursos” fent, entre altres coses, “70 meses de contractació”, per tal de renegociar els contractes en unes condicions més favorables per a l’Ajuntament.

En la presentació del pressupost, Casals ha assegurat que “aquests pressupostos no els poden presentar els Ajuntaments del voltant” i, ha fet una crida al possible suport de les formacions polítiques de l’oposició, assegurant que aquests pressupostos estan fets “pensant en els problemes de la gent i no en interessos electorals”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha afirmat que els números per a l’exercici 2014 tenen un objectiu molt clar: “fer un Molins de Rei millor seguint els criteris marcats pel Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica“.

Inversió d’1,7 milions d’euros

Aprofitant els recursos propis i sense endeutar-se, el consistori presenta unes inversions per valor de 1.750.205 euros. Aquests diners seran destinats, entre altres coses, a la remodelació del camp de futbol Ricard Ginebreda (770.000 euros), millora de la via pública i la urbanització de la plaça de la Creu (120.000 euros), inversions en polígons i al mercat municipal, a la Fira de la Candelera (98.000 euros), a més de petites millores i manteniments dels espais públics, l’enllumenat i els equipaments.

Recomanacions personalitzades