La primera fase de les obres del Ricard Ginebreda suposa una inversió de 716.000 euros

La inversió de les dues primeres fases de les obres que reformaran les instal·lacions dedicades al futbol i que donarà servei al judo i a l’halterofília, arribarà a més de 2 milions d’euros. L’Ajuntament cerca finançament per a la tercera fase, on entrarà l’atletisme, la gimnàstica i l’escalada. 

La vella instal·lació passarà a millor vida en uns mesos // Jose Polo

La vella instal·lació passarà a millor vida en uns mesos // Jose Polo

Tal i com va avançar Viu Molins de Rei, les obres de remodelació del Municipal Ricard Ginebreda han començat el 4 de novembre. Concretament, s’invertiran 716.000 euros -107.000€ de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i 609.000€ de l’Ajuntament- per a la construcció de l’anomenada 1A que serviran per fer un nou accés a la instal·lació i una recepció, 8 vestidors per a l’Atlètic Incresa, vestidors pels àrbitres, una part de la graderia del projecte definitiu amb capacitat per a 200 persones, magatzems, despatxos i sales de material. En un principi estava prevista una inversió de 843.000 euros però després de la licitació de l’obra, que estarà feta per Constructora San José. s’ha pogut rebaixar el preu en més de 100.000 euros i ha quedat en 716.000 euros. Aquestes obres tenen un termini de sis mesos i, per tant, al maig, de cara al final de la present temporada de futbol haurien d’estar acabades.

Segons l’Ajuntament, tot just finalitzada aquesta primera fase, anomenada 1A, començarà la 1B, que convertirà el camp de futbol en una zona esportiva amb la construcció d’espais per a la pràctica de l’halterofília i el judo -finalment el tennis taula no farà les seves activitats al Canal per les seves necessitats especifiques de llum -i que obrirà l’equipament al barri. Per primera vegada l’accés a la instal·lació quedarà de cara al municipi i donarà continuïtat al parc del Baix Llobregat amb la urbanització des del carrer Felip Canalies.

El consistori ja té els diners pressupostats (1.250.000€) per tal de realitzar també la segona fase en quant acabi la primera. En total, durant el proper any i mig s’invertiran més de 2 milions d’euros a la zona. La tercera fase, encarregada de tancar l’obra, queda a l’espera de trobar finançament i donarà espai i serveis a la gimnàstica, l’halterofilia, el judo i l’atletisme del municipi. L’Ajuntament confirma que no serà una realitat fins el 2015 com a mínim, però, vol deixar fet el projecte executiu abans del final d’aquest mandat.

La principal complexitat de les obres que ja han començat és que aquestes es faran a escassos metres del terreny de joc de futbol i de l’espai on la secció d’atletisme de l’AEM realitza les seves activitats. Després d’estudiar el marge que tenen, l’AEM ha decidit seguir entrenant al Ricard Ginebreda durant el termini de les obres. Les dues porteries petites que estaven entre el camp de gespa i els vestidors han desaparegut per tal de fer això possible.

Les obres ja s'han posat en  marxa i la primera fase ha d'acabar-se en sis mesos // Jose Polo

Les obres ja s’han posat en marxa i la primera fase ha d’acabar-se en sis mesos // Jose Polo

Reivindicació històrica 

Segons l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), aquestes obres són una “reivindicació històrica”. De fet, arriben molt més tard del que hauria estat desitjable. Casals, qui va tenir responsabilitats de govern durant la passada legislatura, reconeix que les obres “van deixar de ser una prioritat fa anys” tot i que “no sap ben bé” els motius. En tot cas, l’alcalde certifica que “sí han estat una prioritat per aquest govern”. A l’entitat més afectada per la situació, l’Atlètic Incresa, sempre hi ha hagut un sentiment d’existència d’un greuge comparatiu envers altres entitats esportives del municipi.

El regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC), ha declarat durant que el Ricard Ginebreda “passarà de ser un simple camp de futbol a acollir el potencial de l’esport minoritari en una petita ciutat esportiva de Molins de Rei”. Així mateix, el regidor socialista assegura que el potencial de la inversió traspassa el terreny esportiu i que serà una millora “no només per l’esport, sinó també pel barri del Canal i per Molins de Rei”. La primera pedra de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda ja està posada.

Recomanacions personalitzades