Souhayla Niya disputa la classificació pel Mundial Sub-20 amb la selecció del Marroc

La jove jugadora del Molins de Rei CF va viatjar a la seva terra natal per concentrar-se amb la selecció femenina de futbol. Tot i la derrota davant de Tunísia, el combinat marroquí encara té opcions de classificar-se pel Mundial Sub-20.

Souhayla ha viscut una experiència irrepetible // Cedida per la jugadora

Souhayla ha viscut una experiència irrepetible // Cedida per la jugadora

La Souhayla va arribar a Catalunya a l’edat d’11 anys. Ella i la seva família es van instal·lar al barri de Les Planes de Sant Joan Despí, lloc on va tenir el primer contacte amb el futbol. Gràcies a l’afició del seu germà per aquest esport i els ànims que rebia per part del seu cercle més proper va decidir apuntar-se al Levante las Planas. Uns anys després començaria a jugar amb el Molins de Rei CF, club on sempre s’ha sentit estimada i feta costat, com reconeix ella mateixa.

La jove jugadora actualment està jugant amb el Cadet-Juvenil femení del club molinenc. “Quan vaig rebre la notícia que estava seleccionada, vaig plorar d’emoció”, confessa la Souhayla, en declaracions a Viu Molins de Rei. “A casa meva m’ha costat molt lluitar pel futbol”, detalla. En un principi, la notícia va ser acollida amb cert escepticisme per l’entorn familiar de la futbolista. Però a poc a poc han sabut valorar tant el seu esforç com la seguretat de la Federació Marroquina de Futbol.

L’experiència de la Souhayla amb la selecció femenina Sub-20 –tot i que ella té 16 anys– ha estat molt enriquidora. Ha estat una setmana entrenant diàriament per a preparar-se per un partit contra Tunísia que es va jugar dissabte passat. Tot i la derrota, la jove no pot oblidar aquest viatge al Marroc. “M’ha servit per a fer amigues del meu país, exigir-me el màxim esportivament i agafar forces per a seguir lluitant per poder jugar a futbol”, explica.

I és que la selecció del Marroc encara té opcions de gaudir d’aquesta gran cita. Resten dos partits de classificació on la Souhayla i les seves companyes s’hi deixaran la pell. L’experiència de la marroquina ha servit també per adonar-se de la progressió en el món del futbol del seu país natal. “Vaig al·lucinar, no em pensava que un país com el Marroc cuidés tant el futbol femení. Hi ha molt nivell i m’hi sento orgullosa”, sentencia.

Per acabar, la Souhayla es pregunta què significaria per ella poder estar en un escenari tant important com un Mundial Sub-20 femení. “Per mi seria un somni, sempre he desitjat poder jugar un dia amb el meu país. No puc expressar amb paraules el que seria per mi aixecar la bandera del Marroc en un Mundial”, confessa emocionada.

Recomanacions personalitzades