La censura centra la 32a edició del Festival de Cine de Terror

La censura centrarà la 32a edició del festival, que abans de començar ja té molt bones xifres de venda d’entrades i de films rebuts. El format del festival implantat fa dos anys es consolida però també incorpora algunes novetats com el jurat jove i una taula rodona.

L’estructura del XXXII Festival de Cine de Terror de Molins de Rei serà la que es ve fent els últims anys, des que coincidint amb el 30è aniversari es va crear la secció oficial: de dimarts a dijous, projecció de les pel·lícules de la secció oficial i de la retrospectiva, el divendres projecció dels curtmetratges del concurs; i la nit de dissabte a diumenge, les 12 Hores de Cine de Terror.

Aquesta estructura ve complementada amb tot d’activitats, a la qual enguany se n’hi suma una de nova que donarà més varietat a la programació: una taula rodona sobre la temàtica escollida enguany per a la retrospectiva: la censura en el cinema de terror, fet que el festival va viure en la seva pròpia pell fa tres anys, quan van haver de retirar del programa a última hora la pel·lícula “A Serbian Film”. “Era una espineta que se’ns va quedar clavada”, va admetre Roger Sàbat a la presentació del Festival. Ara, sabent que no hauria estat un delicte, se la podran treure obrint la retrospectiva amb aquesta pel·lícula.

Tot i que no hagi estat per la censura, aquest any s’haurà de fer una modificació d’última hora. La pel·lícula “The penny dreadful picture show”, première europea que obria les 12 hores i a més participava a la secció oficial, no es podrà exhibir per problemes amb la distribuïdora.

Tampoc es farà el concurs de curtmetratges per a instituts, que només va rebre un treball i es va cancel·lar. Per contra, s’ha creat un nou Jurat Jove, format per les persones de 18 a 25 anys que s’hi inscrivissin. L’havien de formar cinc persones, però finalment en seran tres, que donaran dos nous premis: el Premi Jurat Jove a la Secció Oficial i el Premi Promofest del XII Concurs de Curts de Terror i Gore.

Xifres rècord

La roda de premsa va aplegar a més mitjans especialitzats que mitjans locals // Jordi Julià

La roda de premsa va aplegar a més mitjans especialitzats que mitjans locals // Jordi Julià

Les bones xifres d’aquest any no es limiten als més de 400 films rebuts: també són bones per l’altra banda, la dels espectadors. Roger Sàbat va explicar que el ritme de vendes de les entrades anticipades està sent “superior al d’anys anteriors”. També han augmentat els instituts i centres de secundària que assistiran a la projecció de curtmetratges per a instituts el matí de dijous, la qual cosa ha obligat a fer dues sessions per encabir a tothom.

A més, ha crescut un altra activitat que “passa més desapercebuda”, segons Sàbat, però què ha tingut “una rebuda brutal”: el VII Concurs de Microrelats de Terror i Gore, organitzat conjuntament amb la Biblioteca Pau Vila, ha rebut 335 relats, una xifra mai vista.

Encara més desapercebudes passen les acreditacions de premsa, que des de l’organització asseguren que també han augmentat. És en aquest àmbit on també es constata el creixement i l’obertura a l’exterior del festival: per primer cop s’habilitarà una sala de premsa per als periodistes, i la roda de premsa de presentació es va traslladar a Barcelona, acollint a més mitjans especialitzats en el gènere però a menys mitjans locals.

suport terror 2013

Recomanacions personalitzades