5 molinencs participaran a la marató de Nova York

Un grup de molinencs participaran el proper 3 de novembre a la Marató de Nova York, una de les proves més especials de l’atletisme internacional. El gimnàs One to One els ha tutoritzat i entrenat per a l’esdeveniment. És la primera marató per a molts d’ells. 

La Marató de Nova York és un gran fenomen social que va més enllà de l'esport // Martineric

La Marató de Nova York és un gran fenomen social que va més enllà de l’esport // Martineric

Un grup de 5 intrèpids molinencs participaran el proper 3 de novembre en la prestigiosa marató de Nova York, una de les proves més especials del calendari de l’atletisme internacional. María Pan, Francisco Martos, Mercè Batet, Ferran Colomina i Emi Nache, membres del gimnàs One to One, viatjaran acompanyats dels seus entrenadors amb l’objectiu d’acabar la prova i aprofitar per fer turisme acompanyats del que ja s’ha convertit en un grup d’amics després de mesos d’entrenaments.

“Jo no havia corregut mai, en un principi anava d’acompanyant, però al final em vaig preguntar, per què jo no també?”, reconeix Ferran Colomina, en declaracions a Viu Molins de Rei. Nache, una atleta consolidada que ha participat en diverses maratons explica una experiència completament diferent: “Havia de fer la marató l’any passat però un cop ja estava allà la van cancel·lar per l’huracà Sandy“, comenta amb el gest de tenir encara una frustració evident per l’episodi. I és que, com diu un dels entrenadors, Josep Colomina, “no és la Marató de Nova York, es la marató per excel·lència”.

El mateix Colomina adverteix que entre aquest grup d’esportistes s’hi poden trobar casos totalment diferents. “Hi ha atletes sense experiència que els hem preparat per acabar la marató ni que sigui caminant”, declara. En canvi, “altres ja tenen una experiència prèvia i crec que poden fer un bon paper dintre les seves marques”. Per tant, l’experiència és oberta a tot tipus de persona sempre que, evidentment, facin una feina d’entrenament prèvia.

Els molinencs creuaran l’Atlàntic el 31 d’octubre i gaudiran de l’espectacular ciutat fins al dia de la prova. “Ha estat dur, entrenament per la platja, per la muntanya, pel riu, moltes sèries…”, remarca Francisco Martos. De fet, One to One porta preparant la prova des del passat mes de març, poc després de sorgir la idea d’aquesta aventura. “El meu objectiu és acabar, em dóna igual el temps que faci”, diu María Pan. El temps límit de la prova és de 7 hores, un marge molt elevat en comparació amb altres maratons del planeta. I és que la aquesta marató té un caire popular evident i, al cap i a la fi, és una gran festa de l’esport. D’altres, com Mercè Batet, s’exigeixen una mica més. “El primer objectiu és acabar però m’agradaria fer-la en no més de 4 hores i mitja”, relata la professora. El viatge ha estat planificat al 100% per One to One, que ha estat capaç de trobar vols directes a un preu competitiu i fer una previsió de les jornades que combinin tres grans passions: esport, turisme i amistat.

Recomanacions personalitzades