Una concentració antifeixista reuneix una cinquantena de persones a la plaça de la Vila

La plataforma Molins en Lluita celebra una concentració en contra dels atacs feixistes a la plaça de la Vila amb l’assistència d’unes cinquanta persones. El col·lectiu mostra el seu rebuig a pintades de la ultradreta i als atacs contra les seus de partits polítics i entitats la vigília de l’11 de setembre.

La concentració va aplegar prop de cinquanta persones // Laura Herrero

La concentració es va realitzar davant l’Ajuntament // Laura Herrero

Tot i que el mal temps va comportar divendres la suspensió d’altres actes de la jornada al municipi com la inauguració del carrer Rafael Casanova, Molins en Lluita sí que va sortir al carrer per fer una concentració sota el lema “12 d’octubre. A Molins no tenim res a celebrar”. Aquesta plataforma que acull a diversos col·lectius i entitats d’esquerres de Molins de Rei creu que el Dia de la Hispanitat “serveix per commemorar l’inici d’un genocidi que va afectar milions de persones i va arrasar amb pobles i cultures ancestrals senceres.”

A la concentració, que va aplegar a una cinquantena de persones, es podien veure pancartes que expressaven consignes com: “Ni oblit, ni perdó. Molins Antifa” o “Hispanitat és genocidi”. No és la primera vegada que la plataforma de lluita anticapitalista expressa aquest argument. En el passat ple municipal, la CUP, el partit polític vinculat a aquest moviment, va entrar una moció que parlava del mateix tema i va sortir aprovada a mitges, ja que la resta de partits del plenari van aprovar els punts de condemna al feixisme però no van sortir endavant els punts que parlaven de la no celebració del 12 d’octubre.

Amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament, Molins en Lluita va denunciar que durant els últims mesos s’han produït a Molins de Rei “agressions físiques i contra el mobiliari urbà” i es va destacar que “molts racons de la vila són plens de pintades amb idees espanyolistes i feixistes”.

El dia 11 de setembre algunes entitats vinculades amb el moviment independentista van aixecar-se amb els panys de les seus locals plens de cola permanent, una forma més casolana de segellar les entrades que amb silicona. El col·lectiu present a la concentració va donar-li una lectura específica a aquests fets que s’han produït durant els últims mesos advertint que “no podem prendre aquests fets com a incidents aïllats, caure en el parany de titllar-los d’actes vandàlics i desvincular-los de l’expressió política de la dreta institucional i l’ultradreta organitzada que hi ha al darrera”.

La concentració va ser el punt i final a un seguit d’actes celebrats durant els dies previs al 12 d’octubre a Molins de Rei, entre els que destaca la presentació del llibre “No pasarán… aunque lleven trajes” de David Karvala.

Recomanacions personalitzades