220 pel·lícules es presenten a la propera edició del Festival de Terror

Només 12 de les 220 pel·lícules entraran al concurs oficial. Hi haurà 3 premiers europees, 2 espanyoles i 2 catalanes. Es presenten 180 curtmetratges i 330 micro-relats. Els números reafirmen el festival de Molins com una de les referències del país. La censura és la temàtica destacada d’enguany. 

CARTELLNEWTot i els temps difícils que travessa la cultura, la XXXII edició del Festival de Terror i Gore de Molins de Rei, que es durà a terme entre els propers 29 d’octubre i 3 de novembre, segueix sent una de les referències del gènere del país. Enguany s’han rebut 220 pel·lícules de tot el món disposades a participar-hi. D’aquestes se’n han escollit 12 que seran les que participaran finalment en el concurs oficial. Hi haurà 3 premiers europees, 2 espanyoles i 2 catalanes. Les xifres també recolzen el festival de curtmetratges i micro-relats, amb 180 i 330 obres presentades respectivament. Enguany fa 40 edicions del primer festival al teatre de la Peni, que va posar la llavor al tipus d’esdeveniment que es realitza actualment. El pas dels anys, i el moment delicat pel qual passa la cultura no poden, de moment, amb la mostra molinenca.

Edició dedicada a la censura  

El lait motive d’aquesta edició del festival serà la censura en el cinema de terror. Enguany es projectarà la polèmica pel·lícula A Serbian Film, que va haver-se de retirar al 2010 davant de pressions institucionals. Precisament aquest serà el film que obrirà el festival el proper 29 d’octubre. La retrospectiva sobre la censura es completarà amb altres tres pel·lícules.

Jurat

El jurat d’enguany estarà format per Javi Rueda, director d’ AVED Producciones, Jordi Batlle, col·laborador de La Vaguardia i Fotogramas, Julian Richards, cap de ventes de Jinga Films (productora propietària de A Serbian Film) i Eric Falardeau, director de Thanatomorphose, film guanyador de l’anterior edició del festival.

Programació 

Dimarts 29 d’octubre

17 H FOUND (Secció Oficial)
20.30 H SAFARI (Secció Oficial)l
22 H A SERBIAN FILM (Retrospectiva)

Dimecres 30 d’octubre

17.30 H DAWN OF THE DEAD (Retrospectiva)
19.30 H DEMOND’S ROOK (Secció Oficial)
21.30 H 2/11 DÍA DE LOS MUERTOS (Secció Oficial)

Dijous 31 d’octubre 

17.30 H MEN BEHIND THE SUN (Retrospectiva)
19.30 H ACROSS THE RIVER (Secció Oficial)
21.45 H DISCOPATH (Secció Oficial)

Divendres 1 de novembre 

17 H LOS INOCENTES
20 H SEMIFINAL CONCURS DE CURTS
22 H FINAL CONCURS DE CURTS

Dissabte 2 de novembre 

20 H 12 HORES DE CINE DE TERROR AMB

THE PENNY DREADFUL PICTURE SHOW
SAVAGED
VHS 2
SORPRESA
MON AMI
I AM A GHOST
HATCHED 3

Recomanacions personalitzades