El BotMol i els Venedors del Mercat consideren que el nou pati del Palau és “un nyap”

Les dues entitats de comerciants carreguen contra el nou projecte del pati del Palau, que es convertirà en una gran plaça verda. Asseguren que serà “inútil” i es convertirà en un “cau de porqueria”. A més, demanen a l’Ajuntament una zona de “càrrega i descàrrega” i zona blava en una part de la nova plaça.

Aspecte de l'avantprojecte dissenyat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona al pati de Palau // Ajuntament de Molins de Rei

Aspecte de l’avantprojecte dissenyat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona al pati de Palau // Ajuntament de Molins de Rei

Acompanyat de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, un dels lobbies amb més influència de Molins de Rei, la Unió de Botiguers (BotMol), ha carregat durament contra el projecte de reforma del pati del Palau mitjançant una instància enviada a l’Ajuntament de Molins de Rei.

En el comunicat asseguren que el projecte estrella de l’actual govern municipal és “un nyap”. Segons ells, la gespa que estarà instal·lada menys d’un metre per sota del nivell  del terra per potenciar el valor del Palau de Requesens es convertirà en “un cau de porqueria” i proposen que aquesta sigui instal·lada a peu pla. Segons aquestes entitats els molinencs “no podran gaudir d’aquesta plaça” ja que no servirà per fer “pràcticament res”. La instància arriba a assegurar que aquesta plaça serà “inútil”. Les obres, finançades i executades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han de començar després de la propera Fira de la Candelera. “Ara caldrà veure si els molinencs serem capaços de fer una plaça com cal”, clou el document.

Zona de carrega i descàrrega 

En el comunicat del BotMol i els Venedors del Mercat es proposa que el racó cec de la plaça es converteixi en una zona de “càrrega i descàrrega”. A més, s’afegeix que fins i tot hi podrien habilitar-se “algunes places de zona blava”. Des d’aquests col·lectius s’intueix que la falta de llocs per aparcar i la reforma de la circulació de la zona que suposen aquestes obres i les del carrer Rafael Casanova poden afectar als seus negocis. En aquest sentit, el projecte del consistori té previst que les places de zona blava de l’actual pati del Palau passin al que fins ara ha estat el dipòsit municipal, situat al carrer Josep Cariteu. A més, també es té la intenció de potenciar el pàrquing soterrani del Mercat, que actualment només s’utilitza en un 50% de les seves possibilitats.

La queixa arriba més de sis mesos després de la presentació del projecte i a menys d’una setmana de la inauguració de la reforma del carrer Rafael Casanova i estava preparada des d’abans de la Festa Major. Fa temps que el govern municipal rep pressions per part d’aquest col·lectius per tal de que hi hagi un canvi substancial en la nova planificació d’un dels centres neuràlgics del Centre Vila. Abans de la presentació d’aquesta instància, però, el govern s’havia negat sempre a fer canvis d’importància en el que està considerat com el projecte més important de la legislatura. Tot i això, fonts municipals asseguren que mai s’han negat a dialogar amb aquests col·lectius per tal de buscar solucions als seus problemes.

Recomanacions personalitzades