Un quinzena de persones assisteixen a la presentació de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Baix Llobregat

La presentació de les joventuts de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Baix Llobregat apleguen a una quinzena de persones.Els responsables de la nova entitat expliquen a l’Ateneu Mulei que volen fer “difusió del missatge independentista en una comarca complicada”. 

L'ANJI va escollir Molins de Rei per presentar-se en societat // Jose Polo

L’ANJI va escollir Molins de Rei per presentar-se en societat // Jose Polo

Les joventuts de la secció comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana, l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) del Baix Llobregat, es van presentar en societat a l’Ateneu Mulei davant d’una quinzena de persones. Aquest col·lectiu va explicar que s’havia constituït per “fer difusió del missatge independentista” en una comarca que van qualificar de  “complicada” pels seus objectius.

Sota la premissa de que cal un estat propi per solucionar tots els problemes, l’entitat juvenil va mostrar una especial sensibilitat cap a les temàtiques que toquen de més a prop als joves. “Cal donar respostes en clau independentista als problemes que patim els joves, com l’atur juvenil”, exemplificava un dels assistents. “Els joves són fàcils de convèncer, és un sector pel qual hem de lluitar”, deia una de les assistents.

“Hem de trencar els tòpics, és cert que el Baix Llobregat és una zona difícil, però és la nostra zona”, proclamava un dels responsables del projecte, destil·lant més resignació que orgull. En el transcurs de l’acte també es va crear un debat sobre la relació de Catalunya amb Espanya on es van sentir opinions com que “Espanya no pot seguir espoliant Catalunya, la independència també serà bona per a ells perquè quan la gent passa gana se n’adona de les coses”.

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Baix Llobregat acabada de néixer es reuneix dos cops per setmana per organitzar les seves accions. Entre la quinzena d’assistents a l’acte es trobava el molinenc Ignasi Termes, membre del Secretariat Nacional de l’ANC; Toni de la Flor, president de la secció local de l’ANC; i Jordi Romeu, màxim responsable d’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades