Troben una granada de la Guerra Civil a Collserola durant la celebració de La Marxeta

Uns participants a la prova esportiva de muntanya La Marxeta, organitzada pel Centre Excursionista de Molins de Rei, han trobat una granada de la Guerra Civil prop d’un camí pel qual passava la competició. Els TEDAX dels Mossos han garantit que estava desactivada i l’han retirat.

La granada va ser retirada pels TEDAX // ADF Puigmadrona Olorda

La granada va ser retirada pels TEDAX // ADF Puigmadrona Olorda

Un grup de participants a la popular prova d’orientació La Marxeta han localitzat aquest diumenge una granada de mà en un marge de la zona de Can Planes. La granada es trobava al costat de la pista forestal que va des de Sant Bartomeu de la Quadra fins al Terral, prop de l’antic camp de tir. Fonts expertes en la matèria asseguren a Viu Molins de Rei que la granada és de la Guerra Civil, tipus pinya i utilitzada en els dos bàndols però especialment per part dels nacionals. Des de l’ADF treballen amb la hipòtesi de que algú es va voler desprendre d’ella a Collserola i ara ha aparegut, ja que no es té constància de que quedin artefactes de la Guerra Civil a la muntanya.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el grup de participants que ha trobat la granada estava format principalment per joves, que han recollit l’artefacte i l’han portat a sobre durant més de cinc quilòmetres fins que han trobat una patrulla dels Mossos d’Esquadra i l’ADF Puigmadrona-Olorda i li han entregat. Els agents, totalment sorpresos per la imprudència que havien comès els joves, han avisat ràpidament al cos expert en explosius de la policia catalana, els TEDAX, que s’han encarregat de retirar l’explosiu hores després.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha emès un comunicat en el que alerta de que “en cas de trobar qualsevol objecte sospitós de ser un artefacte explosiu o arma de foc, en cap cas s’ha de recollir l’objecte i encara menys manipular-lo”. Des del consistori fan una crida al sentit comú i deixen clar que aquest tipus de fets no són gens habituals però que si es dóna la situació “cal apartar-se i avisar a la policia”.

Recomanacions personalitzades