Les matines més ràpides del Camell

Les matines del Camell acaben més d’hora que mai. L’últim dia de la Festa Major passa factura a la sortida de la bèstia de foc molinenca. Es produeixen diverses baralles a la plaça del Molí durant la nit d’Empalmada. 

El grup Mitjanit va protagonitzar la nit d'Empalmada // Mitjanit

El grup Mitjanit va protagonitzar la nit d’Empalmada // Mitjanit

Després d’un cap de setmana intens d’activitats de Festa Major, les matines del Camell en pateixen les conseqüències. Enguany no hi han hagut tants camellaires matiners. A les 6 del matí el recorregut començava a la plaça de l’Ajuntament i a les 7:20 hores el Camell ja estava a la plaça del Mercat, on es fa el tradicional esmorzar. Un dels membres amb més experiència dels Amics del Camell, Albert Segura, entén que “la gent estava cansada al ser l’últim dia de Festa Major, es perdia pel camí i marxaven cap a casa”. A més, aquest any el recorregut del Camell s’ha vist afectat per les obres del carrer Rafael Casanova i aquest tram es va substituir per gairebé tot el passeig del Terraplè, amb la qual cosa es va “avançar encara més ràpid ja que és més ample”, explica Segura en declaracions a Viu Molins de Rei. Si és cert que les matines dels últims anys sempre han estat molt freqüentades pels molinencs però aquest any les circumstàncies han fet que no sigui així. “M’han recordat les matines de fa 14 o 15 anys”, explica l’expresident de l’entitat camellaire.

El Camell va fer la seva aturada de rigor al carrer Miquel Tort i va procedir fins l’estació on va fer la seva mítica actuació. Va pujar les escales fins a la porta i va fer ballar a tots els camellaires al ritme de la cançó de La Presó del Rei de França. A continuació va baixar fins la plaça del Mercat on es va dur a terme l’esmorzar, gairebé una hora abans del previst. La plaça de l’Església i la plaça de l’Ajuntament van ser les dos últimes aturades del Camell que ara ja descansarà fins el Carnestoltes.

La Creu Roja de Molins de Rei va fer un total de 10 assistències a persones amb cremades de primer i segon grau i una altra va ser traslladada al CAP.

Nit d’Empalmada amb baralla

Aquest any, l’Empalmada ha estat l’últim dia de la Festa Major i coincidint també amb la nit de dissabte. L’orquestra Mitjanit va ser l’encarregada de fer ballar a la plaça de la Llibertat que estava molt més plena que el dia anterior i un cop va acabar, el molinenc DJ Natber va punxar fins abans de la sortida del Camell.

Així com el divendres va ser una nit  tranquil·la sense incidents, el dissabte no va succeir el mateix. La plaça del Molí era plena de joves, gran part d’ells menors d’edat, consumint begudes alcohòliques i substàncies estupefaents tot i la proximitat de la Guàrdia Urbana. Van haver-hi diverses baralles on alguns joves van resultar ferits i la Guàrdia Urbana va haver de rebre el suport dels Mossos d’Esquadra. Es van registrar tres detencions, segons fonts municipals.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades