Jaume Funes clama contra les retallades i el model educatiu a l’Ateneu Mulei

L’Ateneu Mulei organitza una xerrada sota el títol “L’educació al segle XXI malgrat Wert i les retallades” de la mà del professor Jaume Funes davant una cinquantena de persones. Funes critica el model educatiu actual i també als polítics que el gestionen. 

La xerrada de Jaume Funes va aplegar una cinquantena de persones. // Laura Herrero

La xerrada de Jaume Funes va aplegar una cinquantena de persones // Laura Herrero

Amb el curs escolar acabat de començar, el professor, psicòleg i periodista Jaume Funes va fer una ponència davant una cinquantena de persones a l’Ateneu Mulei en la qual va exposar, des de la seva experiència, l’impacte que estan tenint les retallades i el projecte de la llei Wert en l’educació catalana. Funes va començar la ponència exclamant: “Passem de Wert i parlem de l’educació al s.XXI sense oblidar el sistema educatiu i la consellera Rigau”.

Segons Funes, actualment en el sistema educatiu s’estan cometent dos grans errors: “Primer, estan pervertint el llenguatge; i segon, ens obliguen a discutir del que els polítics volen i no del que nosaltres volem”. Durant l’hora que va durar la xerrada, el professor va fer una comparació dels diferents aspectes que contempla la llei Wert –declarat persona non grata a Molins de Rei– amb el que hauria de ser l’educació del segle XXI.

L’educador, especialitzat en l’àmbit de l’adolescència, creu que el gran error és “la ineducabilitat”. “L’escola no és per ensenyar historia, és per compartir-la”, va afegir. Funes es va mostrar en contra de l’academicisme, de l’escola com a simple “transmissor de coneixement” i de la paraula de moda avui en dia: “l’emprenedoria”. Referent a aquest últim terme, el periodista va matisar que “emprenedoria no és autonomia, ni respecte, ni creativitat, ni cooperativa. És que cadascú es salva com es pot”.

A la vegada, Funes va aprofitar per criticar la diferència de tracte del govern en les diferents organitzacions de l’ensenyament. Som Escola sí és rebuda per la Generalitat; la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, en canvi, som rebuts pels Mossos”, va afirmar. Per acabar d’una manera irònica, Funes va concloure la xerrada dient: “Sempre ens quedarà l’educació privada”.

Recomanacions personalitzades