La presidenta de l’associació Abuelas de la Plaza de Mayo visitarà Molins de Rei

Molins de Rei, “ciutat defensora dels drets humans”, rebrà Estela Barnes de Carlotto, una de les persones de la delegació formada per sis defensors dels drets humans a diferents punts del món que visiten diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona durant 10 dies.

cartell_ciutats_defensoresUna de les referents a nivell mundial en la lluita pels drets humans, la presidenta de l’associació Abuelas de la Plaza de Mayo, Estela Barnes de Carlotto, visitarà Molins de Rei el proper dissabte 5 d’octubre a les 13 hores per oferir una xerrada. L’entitat que presideix lluita per la recuperació de la memòria i en contra de la violació dels drets humans produïdes a Argentina durant les dècades dels 70 i 80 dins l’anomenada Operación Cóndor, que va acabar amb l’assassinat i desaparició de milers de desenes de persones víctimes del terrorisme d’estat per ser opositores a les dictadures de l’Amèrica Llatina existents en aquell període. La xerrada és oberta a tothom però posteriorment hi haurà un refrigeri i pica-pica pel qual és necessària la inscripció prèvia al correu electrònic chg@molinsderei.cat.

Aquesta visita s’emmarca dins del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que portarà a diferents referents solidaris a diverses ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest és el cas de Marco Antonio Arana Zegarra, defensor de drets humans peruà, perseguit per la seva defensa del medi ambient; o de Maria Doris Rivera Ríos, membre de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari, a Colòmbia. Ambdós resten sota amenaça permanent per les seves activitats als seus respectius països. La delegació inclou també a James Torh, membre de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria; Idagja Lachgare, defensora dels drets del poble sahrauí perseguida per les autoritats marroquines; Alma Masic, defensora de drets humans de Bòsnia-Herzegovina; i Estela de Carlotto, presidenta d’Abuelas de la Plaza de Mayo, que serà la persona que visitarà Molins de Rei.

Defensa dels drets humans

Carlotto visitarà Molins de Rei el proper 5 d'octubre

Estela Barnes visitarà Molins de Rei el proper 5 d’octubre

Aquest projecte compta amb la participació de 10 municipis més del Baix Llobregat i el Vallès com són Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, El Prat de Llobregat, Barberà del Vallès, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès i Lliçà de Vall.

Els sis defensors i defensores participaran en diferents activitats com xerrades i col·loquis als onze municipis. A més, seran rebuts per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, i es reuniran amb diferents organismes de defensa dels drets humans a casa nostra com el Síndic de Greuges de Catalunya i el Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya.

Si bé per naturalesa les activitats dels diferents activistes que visiten l’àrea metropolitana són molt diverses, ja que mentre alguns són membres d’entitats no governamentals, d’altres són membres del sector privat, entre d’altres, el que els uneix és la finalitat de la seva tasca: defensar els drets de totes les persones diàriament. I és que la tasca dels defensors pot consistir des de reunir i difondre informació sobre violacions dels drets, fins a la captació o formació d’altres persones o sectors en temes dels drets humans. És a dir, una varietat multidisciplinar de tasques que tenen com a objectiu comú el compromís per ajudar als altres. En aquest sentit, el que es pretén amb la seva visita més enllà de donar-lis suport, és donar a conèixer a la societat la seva funció.

Recomanacions personalitzades