L’Ajuntament inverteix 110.000 euros en millores i reparacions als centres educatius

L’Ajuntament ha aprofitat els mesos d’estiu per realitzar inversions a tots els centres educatius públics de Molins de Rei. En total s’han invertit 111.613 euros per realitzar millores a les instal·lacions, petites reparacions i actuacions per reforçar la seguretat  dels centres.

L'escola Castell Ciuró comença el curs amb uns lavabos totalment renovats // David Guerrero

L’escola Castell Ciuró comença el curs amb uns lavabos totalment renovats // David Guerrero

Els alumnes han tornat a les aules i s’han trobat als centres educatius diverses millores efectuades durant les últimes setmanes o, fins i tot, als operaris treballant per acabar d’enllestir els treballs que suposen petites millores a totes les escoles públiques de Molins de Rei. En total, l’Ajuntament ha invertit 111.613 euros que s’han assignat a actuacions en la seguretat de les instal·lacions, la reparació de material malmès i l’adquisició de material nou per a la millora de les condicions de treball. Per decidir quines accions es realitzaven, els propis centres van fer un llistat de demandes durant el curs anterior i aquest estiu han vist com s’acomplien algunes de les peticions. Tal i com es va informar al darrer Consell Escolar Municipal, part dels diners provenen d’una subvenció de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona i la resta (uns 30.000 euros aproximadament) surten del pressupost municipal.

L’escola Castell Ciuró ha estat una de les que més actuacions ha notat durant l’estiu: s’han arreglat els lavabos i acondicionat pels infants, s’ha reparat una fuita d’aigua, s’ha substituït la tanca perimetral per una altra més segura, s’han instal·lat aerotermos al gimnàs per fer front a les baixes temperatures que pateixen els alumnes a l’hivern, també s’ha canviat la il·luminació del gimnàs i s’han canviat els fanals de la pista esportiva del pati.

A l’escola Estel s’han posat portes a l’aula d’informàtica, s’han pintat alguns espais, s’han instal·lat punts fluorescents, s’ha canviat el diferencial de separació entre la cuina i l’escola, s’ha ampliat l’alarma de la cuina i la pista esportiva ha renovat considerablement la seva cara, ja que s’ha polit i s’ha pintat, el que també permetrà que en horari extraescolar puguin fer ús d’aquest espai els clubs esportius de la vila.

Pel que fa a l’escola La Sínia del barri de La Granja s’ha suplementat la tanca exterior per evitar que entrin joves fora de l’horari d’obertura de l’escola que també acull la pista poliesportiva cada cop més utilitzada. A més, s’ha ampliat l’alarma i s’ha instal·lat una vàlvula de tall de la biomassa.

L’escola Josep Maria Madorell del barri del Canal, que en el seu moment va plantar cara a la mala instal·lació de la calefacció, ha vist com es canvien els tubs de la calefacció, es posa línia telefònica a la biblioteca per disposar d’internet i es connecta l’alarma a la central. A més, s’ha actuat al pati, canviant la xarxa de darrera les porteries, posant protecció a les cistelles de bàsquet i a les columnes i marcant la pista poliesportiva.

Els gimnasos i les pistes poliesportives han estat grans beneficiàries de les inversions de l'Ajuntament. A la imatge, el gimnàs del Castell Ciuró // David Guerrero

Els gimnasos i les pistes poliesportives han estat grans beneficiàries de les inversions de l’Ajuntament. A la imatge, el gimnàs del Castell Ciuró // David Guerrero

També al barri del Canal, a l’escola Pont de la Cadena s’han posat tendals al pati infantil per protegir del sol als més petits, s’ha reparat la caldera del gimnàs de cara a l’hivern i s’ha posat protecció a les cistelles de bàsquet, com s’ha fet al Josep Maria Madorell.

A l’escola Alfons XIII s’ha canviat l’ubicació del quadre elèctric de control de les pistes esportives, s’han substituït els termos del gimnàs per una caldera i s’està esperant que es canviïn les finestres de les aules d’informàtica. Aquest últim és un dels aspectes que encara no s’han realitzat tot i haver començat el curs. Fonts municipals no han concretat quines accions resten per fer però asseguren que totes elles estaran finalitzades a l’octubre.

Tampoc s’ha treballat encara en les millores que s’han de dur a terme a l’escola de música Julià Canals, que consisteixen en la reparació d’unes humitats al soterrani, la reparació de l’ascensor i la reposició de la caldera de la calefacció.

A la llar d’infants municipal El Rodó també s’ha actuat, instal·lant un equip d’aire condicionat i instal·lant armaris. Per últim, a l’escola d’adults Rafael Farré s’ha canviat la porta d’accés.

Inversions irrenunciables

L'alcalde i el regidor d'educació van visitar l'escola Castell Ciuró el primer dia de classe // Ajuntament de Molins de Rei

L’alcalde i el regidor d’educació van visitar l’escola Castell Ciuró el primer dia de classe // Ajuntament de Molins de Rei

L’alcalde, Joan Ramon Casals, i el regidor d’educació, Xavi Paz, estan visitant durant aquests dies tots els equipaments educatius per veure el resultat de les inversions i intercanviar impressions amb les respectives direccions dels centres. La primera visita la van realitzar a l’escola Castell Ciuró del barri de l’Àngel, on Xavi Paz va assegurar als mitjans de comunicació que “el govern municipal té clar que les inversions a les instal·lacions educatives són irrenunciables”, ja que segons el regidor socialista del govern sociovergent, “formen part de l’eix de l’acció política del govern”. Segons Paz, les inversions prioritàries a realitzar en els centres educatius de Molins de Rei ja s’han fet aquest any i hi ha una partida assegurada per continuar actuant el curs vinent amb un objectiu clar: “millorar la qualitat de les escoles”.

L’alcalde, per la seva banda, s’ha mostrat convençut de que “malgrat les circumstàncies actuals cal continuar invertint al màxim en els centres escolars”, obviant en tot moment que el seu partit a la Generalitat és el responsable d’aquestes circumstàncies actuals, que han suposat la retallada de professors i una pèrdua de recursos que està començant a passar factura a l’educació pública. Tot i això, segons Casals, “som una de les viles amb majors índexs d’èxit escolar des de fa molts anys, hem de treure pit”.

Recomanacions personalitzades