La Via Catalana trastoca la mobilitat entre les 3 i les 7 de la tarda de l’11 de setembre

La cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana provocarà problemes de mobilitat: la circulació a l’avinguda València i Barcelona queda tallada durant aproximadament quatre hores. Al Canal i la Riera Bonet es modifica el sentit d’alguns carrers per evitar el caos circulatori.

Els 2,3 quilòmetres de l’avinguda de València i l’avinguda de Barcelona que ocuparà la Via Catalana aquest 11 de setembre han comportat la preparació d’un dispositiu especial per garantir el desenvolupament de la cadena humana sense problemes i al mateix temps evitar que els caos circulatori s’apoderi del municipi durant tota la tarda.

La circulació de vehicles per la carretera (avinguda de València i Barcelona) queda interromput entre les 3 de la tarda i el final de l’activitat, previst per a les 7 de la tarda. Durant aquestes quatre hores, una de les principals artèries viàries de Molins de Rei queda tallada i això afecta també a tots aquells vehicles que estiguin estacionats a l’avinguda, tant a la zona blava com als nombrosos parkings i guals que hi ha a la carretera. Els organitzadors asseguren que quedaran obertes per emergències tres cruïlles del recorregut fins a les 16.30 hores: serà la del passeig del Terraplè, el carrer Riera Bonet i el carrer Horta.

Amb el tall de la carretera, el carrer Jacint Verdaguer es converteix en la principal via de comunicació d’entrada i sortida de Molins de Rei, per connectar així amb l’autopista, ja que el pont de Molins de Rei queda també inhabilitat per la Via Catalana. L’entrada a Molins de Rei des de l’autopista a l’avinguda València quedarà tallada pels Mossos d’Esquadra. La Via Catalana connectarà amb Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts a través de la N-340, deixant barrats aquests dos accessos tradicionals a Molins de Rei a través de la carretera.

Barris pràcticament incomunicats i sense autobusos

La circulació de vehicles dins del municipi patirà algunes alteracions per no deixar barris totalment incomunicats. La més significativa serà al barri del Canal: els conductors hauran d’accedir-hi pel carrer del Pla i el carrer Primer de Maig, vorejant el parc de la Mariona en un pas que s’ha habilitat per la mateixa carretera de la Via Catalana fins al carrer Menéndez Pelayo. Per sortir, podran utilitzar la sortida habitual del carrer Felip Canalies en direcció al polígon El Pla. A més. canviaran puntualment de sentit de circulació els trams del carrer Amadeu Vives al barri de la Riera Bonet per permetre així l’accés als pàrquings dels carrers Riera Mariona, Juli Garreta, Sant Sebastià i Riera Bonet. L’accés a la zona del municipi que queda per sobre de la carretera s’haurà de fer a través del carrer Verdaguer.

El tall de la carretera també comportarà que s’interrompi el servei de busos interurbans. Tots els canvis detallats estaran senyalitzats, segons ha informat l’organització, que ha indicat que s’habilitaran fins a 13 punts del recorregut on situaran voluntaris degudament identificats.

En aquest dispositiu han treballat conjuntament l’Assemblea Nacional Catalana, el grup local Molins de Rei per la independència i la Guàrdia Urbana que, a més de col·laborar en el dispositiu, vetllarà pel desenvolupament normal i la seguretat pública de l’esdeveniment al municipi. També es comptarà amb el suport del personal de l’Associació de Defensa Forestal (ADF).

Recomanacions personalitzades