L’Ajuntament dóna suport polític a la Via Catalana cap a la Independència

El consistori recolza amb una moció la cadena humana que recorrerà Catalunya l’11 de setembre. Esquerres per Molins de Rei, CiU, la CUP i Iniciativa per Molins de Rei voten a favor de la moció. El PP vota en contra mentre que del PSC quatre regidors s’abstenen i Pep Puiggarí vota a favor.

Via Catalana cap a la Independència // ANC

Cartell de la Via Catalana cap a la Independència // ANC

L’Ajuntament ha aprovat una moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que va ser presentada en el ple municipal del mes de juliol pel representant del consistori a l’AMI, Jordi Romeu (Esquerres per Molins de Rei). La moció serveix per donar suport des de l’Ajuntament a la Via Catalana cap a la Independència que es realitzarà l’onze de setembre, en motiu de la Diada de Catalunya, en forma de cadena humana de punta a punta Catalunya passant per 86 municipis, un d’ells Molins de Rei, on es preveu la mobilització del voltant de 4000 persones.

“Serà l’eseveniment polític més important que s’hagi dut a terme a Molins de Rei des de la recuperació de la democràcia”, remarca Romeu. “Es tracta d’un acte popular on els protagonistes han de ser els ciutadans i ciutadanes de Catalunya però la col·laboració dels consistoris és determinant per garantir el seu èxit. bàsica per el seu èxit”, va afegir el regidor d’Esquerres per demanar el suport de totes les forces polítiques amb representació al consistori.

Carme Madorell va ser l’encarregada de parlar en nom de Convergència i Unió i ho va fer exposant el text de l’Assamblea Nacional de Catalunya. “Amb la manifestació del passat 11 de setembre, els catalans vam evidenciar l’existència d’una majoria social favorable a la independència i vam empènyer a la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d’un Estat independent”, va assegurar Madorell, en representació del partit que governa el país.

CUP i Iniciativa, a favor

Mar Miralles, regidora de la CUP, va anunciar el vot del seu partit a favor. Desde la CUP es creu que més enllà de la Independència aquesta mobilització ciutadana ha de servir per “visualitzar les lluites vives com el dret a un habitatge digne, l’accés a una educació de qualitat i una salut pública digna”.  Des de la CUP van donar suport a la cadena humana però van convidar també a la manifestació que organitza l’esquerra independentista a Barcelona la tarda de l’11 de setembre, com tots els anys.

Pel que fa a Iniciativa per Molins de Rei, Sergi Conde va aclarir que els ecosocialistes són un “partit plural” però va lamentar: “Cada cop està més clar que el camí que ens deixen només és un”. Conde va mostrar-se proper a la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana i va mostrar-se convençut de que aquesta convocatòria marcarà “un abans i un després” en la història de Catalunya.

El PSC demana respecte i el PP vota en contra

El tinent d’alcalde Xavi Paz va ser l’encarregat de parlar en nom del grup socialista. Tot i considerar aquesta manifestació ciutadana de “dimensions importantíssimes” i destacar la pluralitat del seu partit -“que no està en contra de res”-, Paz va exposar que els socialistes estan “a favor d’un model territorial que no passa per la Independència”.

“Quan es pretén es fer una política entre el sentiment i la raó, entre el sentiment i la seguretat jurídica, es pot portar a una frustració col·lectiva difícil de gestionar”, va apuntar Xavi Paz, demanant als organitzadors de la cadena humana “que ho posin fàcil per aquells que no estan dins”. El grup municipal socialista va donar llibertat de vot al seu partit i quatre dels cinc regidors es van abstenir. Només un d’ells, el jove Pep Puiggarí, va a votar a favor de la moció.

Per la seva banda, l’únic regidor del Partit Popular, Emilio Ramos, no va fer declaracions i va votar en contra, mostrant el seu desacord al suport de l’Ajuntament a la Via Catalana cap a la Independència.

Recomanacions personalitzades