L’Ajuntament dóna suport a les entitats esportives davant les inspeccions de treball

Tots els grups municipals mostren el seu suport a les entitats esportives davant les inspeccions de treball realitzades durant els últims mesos aprovant una moció per unanimitat. El president del CE Molins de Rei alerta de les conseqüències de la regularització. 

El masculí de bàsquet va aconseguir l'ascens de categoria la temporada passada // Jose Polo

La nova regularització ataca el cor de l’esport amateur // Jose Polo

A partir del proper 1 d’octubre les retribucions de tots els jugadors, entrenadors i monitors de les entitats esportives hauran de cotitzar a la seguretat social de la mateixa manera que qualsevol treballador d’una empresa.

Aquesta regulació, impulsada pel ministeri d’Eduació, Cultura i Esport encapçalat per José Ignacio Wert, persona “non grata” a Molins de Rei, entra en conflicte amb la realitat de la majoria d’entitats esportives, allunyades de la professionalitat que es vol instaurar. Normalment, els col·laboradors dels clubs amateurs reben una retribució econòmica que només dóna per cobrir les despeses de fer aquesta activitat, com per exemple els costos de desplaçament als diferents partits.

Durant els últims mesos, algunes entitats esportives han rebut inspeccions de treball avisant que, en cas de no regularitzar la situació en consonància amb la nova normativa, haurien de fer front a sancions econòmiques que, en molts casos, posarien en perill la pròpia viabilitat dels clubs.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha mostrat el seu rebuig a la situació durant l’últim ple municipal, on s’ha aprovat una moció per unanimitat en contra d’aquesta regulació. La moció insta a l’Estat a exercir “un diàleg amb les entitats afectades” i demana la “suspensió de totes les inspeccions”. Segons el regidor d’Esports de Molins de Rei, Xavi Paz (PSC), s’ha de “regularitzar la situació dels col·laboradors de les entitats esportives des de l’òptica del voluntariat i no del professionalisme”. Sílvia Guillén, portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, coincideix amb el socialista en “buscar un règim especial per als col·laboradors de les entitats esportives”. Des d’Iniciativa es recorda que “l’esport de base és el que cal fomentar des de l’administració municipal i aquestes inspeccions l’ofeguen”, en paraules del regidor Sergi Conde. Alex Maymó (CUP) denuncia la “persecució” que s’està fent a les entitats esportives. Des de CiU, el regidor de Joventut Esteve Altozano opina que “l’esport de base va molt més enllà de l’esport sent una activitat també educativa”. Fins i tot el PP s’ha mostrat a favor d’aquest rebuig institucional d’una mesura presa pel govern del mateix partit.

Paco Vidal alerta de la situació 

El CE Molins de Rei és l’entitat esportiva de Molins de Rei que agrupa més disciplines, fent possible la pràctica del bàsquet, l’handbol, l’hoquei, el judo i el patinatge artístic. El seu president, Paco Vidal, diu en declaracions a Viu Molins de Rei que “és completament inviable el que volen fer” i alerta que “pot significar la desaparició de molts clubs”. Vidal matisa: “Nosaltres no paguem sous, intentem cobrir els costos dels monitors”. “Aquesta regularització no pot tirar endavant, és impossible”, sentència el president.

Recomanacions personalitzades