ERC denuncia “l’espoli a les societats obreres” amb la Federació Obrera com a exemple de recuperació

ERC ha reclamat al Congrés dels Diputats l’obligació de l’administració central de reparar la desaparició de les societats obreres i posa com a exemple de recuperació a la Federació Obrera de Molins de Rei. “En molts altres casos es va passar de l’espoli al no-res”, assegura Joan Tardà.

Joan Tardà va signar al llibre de la Federació Obrera durant la seva visita // ExMdR

Joan Tardà va signar al llibre de la Federació Obrera durant la seva visita // ExMdR

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha denunciat al Congrés dels Diputats “l’espoli de les societats obreres”, posant a la Federació Obrera de Molins de Rei com a model de recuperació del patrimoni obrer. El partit independentista demana que l’administració contempli casos com el molinenc, “un dels pocs municipis que ha fet l’esforç de recuperar el patrimoni obrer”, en paraules del diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà.

El diputat cornellanenc va visitar l’edifici el passat 10 de juny per conèixer de primera mà la nova funcionalitat d’aquest edifici històric, així com els valors del moviment obrer que representa. “Creia que no veuria el que he vist”, assegurava Tardà després de veure el nou edifici de la Federació Obrera, anys després de visitar-lo quan la seva restauració encara estava en procés. El diputat va fer la visita acompanyat dels regidors d’Esquerres per Molins de Rei, que des de fa uns mesos precisament han traslladat la seu del partit a la Federació. Tardà va definir com “magnífic” el projecte de l’arquitecte Jordi Garcés i el va considerar una obra “extraordinària, de magnífic disseny, molt funcional, polivalent i amb molta llum”.

Pocs dies després, Tardà posava l’exemple de Molins de Rei al Congrés de Madrid per reclamar al govern espanyol el rescabalament del patrimoni de tots els pobles. “La Federació Obrera s’ha pogut reconvertir, però en molts casos es va passar de l’espoli al no-res”, va assegurar el diputat. “Des d’ERC continuarem reclamant a l’Estat espanyol es rescabalament del patrimoni de tots els pobles, i en especial, d’aquells que, com Molins de Rei, han passat a l’acció”. En aquest sentit, ERC ha instat al Congrés dels Diputats a elaborar un registre de totes aquelles entitats i associacions que hagin sol·licitat ajuda per poder reconvertir la seva entitat.

Recomanacions personalitzades