Esteve Altozano és nomenat vicepresident a l’executiva comarcal d’Unió

El regidor de Joventut i Infància, d’Activitats i d’Empresa, Esteve Altozano, ha entrat a l’executiva comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Baix Llobregat. Altozano ha estat nomenat vicepresident tercer i s’encarregarà de la coordinació entre diverses agrupacions locals.

Esteve Altozano en una imatge d'arxiu en el ple d'inici del mandat // Jose Polo

Esteve Altozano en una imatge d’arxiu en el ple d’inici del mandat // Jose Polo

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha renovat tots els càrrecs de la seva executiva al Baix Llobregat i això ha suposat l’entrada del molinenc Esteve Altozano. El president de l’agrupació local del partit a Molins de Rei i regidor de l’Ajuntament en matèria de Joventut i Infància, Activitats i Empresa, ha estat escollit com a vicepresident tercer de l’executiva comarcal. El càrrec executiu del molinenc -que és una tasca no remunerada- se centrarà principalment en la coordinació de les agrupacions locals d’UDC al Baix Llobregat Centre.

El seu nomenament es va produir el dilluns 8 de juliol a la seu comarcal d’UDC a Sant Feliu de Llobregat. La nova executiva està presidida per l’alcalde de Cervelló, Jesús Arévalo, qui agafa el relleu a Josep Lluis Fernández Burgui, l’anterior president comarcal i tinent d’alcalde a l’ajuntament de Sant Feliu durant l’anterior legislatura. Arévalo estarà acompanyat en la nova executiva per Mercè Jou, diputada al Parlament de Catalunya; Ramon Castellano, diputat a la Diputació de Barcelona; Salvador Jorba, membre del gabinet de Vicepresidència i delegat del govern a la província de Barcelona durant l’anterior mandat; Josep Alemany, alcalde de Vallirana durant 24 anys; Sebastià Gil, conseller nacional d’UDC; David Grau, regidor a Castelldefels; i el molinenc, Esteve Altozano.

Els militants del partit democristià van renovar tots els càrrecs de l’executiva amb una majoria de vots positius. El nou president, Jesús Arévalo va qualificar la nova executiva com “un equip renovat, molt qualificat, amb coneixement del territori i amb molta il·lusió i ganes de fer partit”.

Regidor sense confiança dels joves

Esteve Altozano, de 37 anys, és tècnic en obtenció i transformació de materials i també diplomat en educació musical per la UB. Treballa a una multinacional i és regidor a temps parcial. La seva gestió de l’àrea de joventut ha despertat durant els últims mesos el rebuig d’entitats com el Casal Autogestionat de Joves La Mola. Juntament amb l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CDC), Altozano ha estat el blanc de les crítiques de les associacions juvenils, que asseguren que hi ha una “manca de voluntat política de suport a les entitats” i critiquen el que anomenen “polítiques restrictives”. El cert és que iniciatives que depenen de la seva regidoria han perdut el suport i la confiança dels joves en els dos últims anys. A tall d’exemple, els pressupostos participatius de Joventut només ha comptat amb cinc propostes participants enguany, menys de la meitat que fa dos anys. A més, l’Empalmat, el concurs musical que es fa coincidint amb la Festa Major de Sant Miquel, l’any passat va tocar fons.

Recomanacions personalitzades