La Cordinadora d’Entitats celebra el seu primer acte

El col·lectiu va oferir diverses activitats, com ara tallers per a infants, una xerrada i danses populars. L’acte, sota el nom “Les Entitats fem el Poble” es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament durant tot el dissabte 15 de juny amb alguns actes suspesos i escassa afluència de públic.

La Coordinadora vol que les entitats col·laborin les unes amb les altres // Elisenda Colell

La Coordinadora vol que les entitats col·laborin les unes amb les altres // Elisenda Colell

Un grup d’entitats s’uneixen i fan pinya per treballar plegades, per fomentar el teixit associatiu del la vila i  per fer visibles les seves exigències al govern local. Aquests eren els objectius principals de la primera jornada que organitzava la Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. Ho van deixar clar amb un manifest de clar rebuig a les polítiques de l’Ajuntament, i especialment a la regidoria de Cultura, gestionada per l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), en la relació amb les entitats i associacions molinenques.

L’esdeveniment festiu i alhora reivindicatiu va tenir lloc al bell mig de la plaça de la Vila durant tot el dissabte 15 de juny. Va aplegar un públic molt divers, sobretot durant el matí, tot i que la poca freqüència de pas dels molinencs va marcar la tònica de la jornada, anant a la baixa a mesura que passaven les hores.

A les deu del matí la xocolatada gratuïta va donar el tret de sortida de la diada reivindicativa, que va seguir amb diversos tallers i jocs organitzats per les entitats de lleure de la vila, l’esplai MIB, l’esplai Agrupa i l’AE Jaume Vicens Vives. Durant el migdia es van aplegar infants i famílies al punt neuràlgic per participar al twister de valors, activitats de pintar la cara, decorar xapes o confeccionar pots de sal de colors, entre d’altres.

Abans del dinar popular a preu de cost, que organitzaven Arran Molins, l’Ateneu Mulei i el Casal Autogestionat de Joves La Mola, els Grallers de Molins de Rei van fer una actuació entre alguns dels assistents. A la tarda, es va dur a terme la xerrada organitzada per Dempeus Molins, on Marc Casanovas, professor en Filosofia i Literatura Comparada, va parlar sobre els vincles entre les avantguardes culturals i l’organització des de baix en el marc de l’associacionisme participatiu. Un col·loqui que, tanmateix, va ser el que menys públic va aplegar de tots els que han organitzat els membres de Dempeus des del seu inici d’activitats el passat mes de febrer.

Dempeus Molins! va participar en l'esdeveniment amb una de les seves xerrades // Elisenda Colell

Dempeus Molins! va participar en l’esdeveniment amb una de les seves xerrades // Elisenda Colell

El plat fort per culminar la trobada va ser, sens dubte, el taller de danses populars de la revetlla de Sant Joan. De fet, la resta d’actes previstos, com el tast de cerveses artesanes , el taller de circ o la projecció d’una pel·lícula es van haver d’anul·lar per incompatibilitats tècniques, el que va deixar una imatge desangelada de la festa durant alguns moments de la tarda.

Malgrat tot, els organitzadors de l’acte (l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives,  l’Esplai Agrupa, l’Esplai MIB, el Casal Autogestionat de Joves La Mola, l’Ateneu Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins i el SEPC  de Molins de Rei) asseguren “haver complert amb els mínims objectius plantejats” com era la “visibilització, la difusió i els vincles creats entre tots”. En tot cas, al setembre es reprendrà l’ens per poder aplegar molts més col·lectius i grups locals i seguir fent créixer el projecte.

Recomanacions personalitzades