El recapte d’aliments “Ni Un Plat Buit” es supera un any més

Les entitats de lleure, Càritas i la Creu Roja han organitzat el recapte d’aliments Ni Un Plat Buit!. La iniciativa solidària supera les xifres del 2012, amb un total de 1.700 kg de productes que aniran destinats a 94 famílies de la vila amb dificultats per suplir aquesta necessitat.

Els infants, joves i monitors del Cau, l'esplai Agrupa, l'esplai MIb i l'espai SPAI van recaptaven aliments insistint porta a porta. // Ajuntament de Molins de Reii

Els infants, joves i monitors del Cau, l’esplai Agrupa, l’esplai MIb i l’espai SPAI van recaptaven aliments insistint porta a porta. // Ajuntament de Molins de Reii

La campanya de recollida d’aliments solidària anomenada Ni Un PlatBuit! s’ha  consolidat a la vila en la seva quarta edició. Un any més, l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, l’esplai Agrupa, l’esplai MIB i l’esplai Spai han col·laborat plegats, sumant esforços amb la Creu Roja i Càritas Parroquial per tal de recaptar aliments per les famílies amb dificultats socioeconòmiques greus de Molins de Rei.

Segons els organitzadors, s’han recollit 1.700 quilos d’aliments conservables que aniran destinats a 94 famílies de la vila.Els aliments recollits suposen una xifra rècord d’aquesta iniciativa solidària, superant els 1.582 quilos de l’any passat. A més, augmenta el nombre de famílies ajudades degut a l’alt creixement de persones ateses per Càritas i la Creu Roja del Baix Llobregat Centre. Aquestes entitats s’han encarregat d’elaborar paquets amb els productes rebuts per repartir-los entre 94 famílies que són beneficiàries habituals dels bancs d’aliments.

Casa per casa i punts de recollida

La gran novetat que presentava aquesta edició ha estat l’establiment de diversos punts de recollida durant el recapte a més de la feina que van dur a terme infants, joves i monitors casa per casa i porta a porta. A tot el poble, durant la tarda del dissabte 25, es van habilitar cinc espais situats a la plaça de les Palmeres, la plaça de la Vila, la plaça del Mercat, la capella de Sant Isidre i el punt neuràlgic del recapte, el pati de l’escola Alfons XIII, on voluntaris de Càritas i la Creu Roja acceptaven donatius d’aliments.

Voluntaris de la Creu Roja, redistribuint els aliments un cop acabat el recapte.// Ajuntament de Molins de Rei

Voluntaris de la Creu Roja, redistribuint els aliments un cop acabat el recapte.// Ajuntament de Molins de Rei

A més, des del dilluns 27 al divendres 31 de maig, les persones que no van participar en la iniciativa solidària van poder-ho fer una setmana més tard. La seu de la Creu Roja, situada a l’avinguda València, així com la parròquia de Sant Miquel, van romandre obertes matí i tarda per ampliar el termini per rebre els donatius i eixamplar encara més la xifra. I és que gràcies a aquest marge de temps s’ha aconseguit arribar a la xifra rècord d’aquest any, sumant-hi 222 kg més dels recollits durant la campanya de dissabte. De fet, si no hagués estat per això, la recaptació hagués estat de 1.478 kg, una quantitat inferior a les dades del 2012.

Recomanacions personalitzades