Quan l’esport et “canvia” la vida

Quatre molinencs participen a l’Iron Man de Lanzarote. L’exigent prova canvia la rutina de vida dels participants. L’objectiu dels molinencs és acabar la competició i convertir-se en finishers d’un dels Iron Man més exigents.

L'Iron Man de Lanzarote és un dels més exigents // One to One

L’Iron Man de Lanzarote és un dels més exigents // One to One

No és possible superar una prova amb 3,8 km de natació, 180 km en bicicleta i 42 km de cursa a peu sense entendre l’esport com una forma de vida. Així ho entenen els molinencs Josep Colomina, Francisco González, Salvi Vidal i Domènec Gris, els quals participen aquest dissabte a l’Iron Man de Lanzarote, una de les cites d’aquestes categories més exigents del calendari per terreny i climatologia.

Colomina, que a part de participant és entrenador de One to One, entitat que ha preparat als molinencs per fer aquesta proesa, afirma en declaracions a Viu Molins de Rei que “és molt important implicar a la família o a la parella en el procés d’entrenament ja que fer una Iron Man et canvia la vida”. I és que, tot i ser amateurs, l’esforç que significa preparar una cursa així és assimilable al que es realitza en qualsevol esport a nivell professional. Les families han acompanyat als participants, així que un grup de 20 molinencs es troben a les Illes Canàries en motiu d’aquesta prova esportiva.

Els esportistes han fet una preparació exhaustiva   // One to One

Els esportistes han fet una preparació exhaustiva // One to One

“Nou mesos abans es comença a planificar l’entrenament i, durant els últims quatre mesos, s’intensifica”, explica Domènec Gris en declaracions a aquesta redacció. De fet, han entrenat sis dies a la setmana durant al voltant de tres hores diàries en sessions que els han portat, per exemple, a patir el fred de l’hivern dins del mar.

“Un Iron Man és, sempre, una lluita contra un mateix” senyala Colomina, qui troba la motivació en “superar els meus límits” just abans de fer la seva tercera prova d’aquestes característiques. “L’última setmana costa dormir, ens posem nerviosos, el dia abans no dorms més de quatre hores pels nervis”, reconeix Gris, qui afronta aquest cap de setmana el seu quart Iron Man en el que per a ell és “el dia més llarg de l’any”. L’últim classificat de la passada edició va estar-se 16 hores i 55 minuts per finalitzar la prova. El guanyador, Víctor del Corral, va fer un temps de 8 hores i 44 segons.

Recomanacions personalitzades