Roses i poesia es donen cita per les Festes de Primavera a Sant Feliu de Llobregat

Des del divendres 10 de maig i fins al diumenge dia 12, Sant Feliu de Llobregat celebrarà les Festes de Primavera, festivitat que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: la 55a Exposició Nacional de Roses i la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Carles Duarte, serà l’encarregat de fer el pregó de la Rosa el divendres 10, a les 19 h, a l’Auditori del Palau Falguera. Tot seguit, a les 20 h, s’inaugurarà la 55a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu, l’exposició Joana Raspall, una escriptora centenària i la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses s’instal·larà al Palau Falguera on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món. Aquest any, coincidint amb la commemoració de l’Any Joana Raspall, l’Exposició estarà dedicada a la poesia de les roses.

La ciutat vol retre homenatge a l’escriptora i poetessa santfeliuenca, que complirà 100 anys el proper 1 de juliol de 2013, inspirant-se en els seus poemes per decorar els diferents espais i ambients amb roses. D’altra banda, durant la mostra també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen bonsais i ikebanes (art floral japonès).

Amb un espai total de 15.000 m2, la mostra tindrà diversos espais repartits entre les estances interiors, els jardins i el Palau. Amb aquesta distribució, a més d’unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu, es busca obrir el Palau Falguera als ciutadans, que al mateix temps que visiten l’Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquesat de Castellbell. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Gastronomia amb roses

Durant el cap de setmana, una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les II Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” celebrades els dies 19, 20 i 21 d’abril. Totes les receptes tenen com a ingredient les roses.

En el marc de les Festes de Primavera també s’organitza la 34a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials, així com d’artesania.

La plaça de la Vila acollirà un espai dedicat al desenvolupament econòmic local. Serà un punt de trobada de l’emprenedoria, l’empresa, la innovació i els comerços de la ciutat que donaran a conèixer els seus productes i serveis. En el mateix espai es faran tallers, demostracions i activitats de d’animació obertes a la ciutadania.

Recomanacions personalitzades