Pas a pas

Atlètic Incresa 4-1 Sant Just Desvern. Els molinencs guanyen al quart classificat fent un gran partit i demostrant que mereixen una plaça a Tercera Catalana a la temporada vinent. La combinació entre David Rivas i Erik Serrano va ser molt efectiva de cara a porteria. 

L'Atlètic Incresa va fer un dels millors partits de la temporada // Laura Fernández

L’Atlètic Incresa va fer un dels millors partits de la temporada // Laura Fernández

La recta final de temporada ja és aquí i és evident es que els partits de l’Atlètic Incresa es viuen i es viuran amb una intensitat màxima. L’equip tècnic i els jugadors només tenen ulls per a la salvació. Porten dos anys consecutius patint a final de temporada en aquesta categoria, sempre al límit del descens.

Rafa Martinez i Aitor Segura estudien al mil·límetre les alineacions perquè és evident que en aquests moments punxar és un pecat. Només tindran minuts aquells jugadors que ho mereixin  i que saben estar a l’altura de les circumstàncies. Entre ells un mític, un pare i un mestre per als seus companys, Francisco Bellido, l’home veterà que serena a la resta de jugadors els 90 minuts de partit des de la rereguarda. Aitor Segura, segon entrenador de l’Atlètic Incresa valora la tornada de Bellido en declaracions a Viu Molins de Rei“El primer que va fer quan va arribar al vestuari va ser dir-nos: nois, aquest any ens salvem. L’esperit de Bellido ens ha inculcat sempre que fins que l’àrbitre no xiula el final el partit no s’ha acabat”, explica Segura, un dels responsables de la darrera tornada als terrenys de joc del gran tòtem del futbol al barri del Canal.

Bellido i deu més escalfaven motors per un partit complicat, per rebre al quart classificat, el Sant Just Desvern. Els visitants arribaven com el temps, grisos, i en tota la primera part no van ser capaços de trobar el seu joc més efectiu, buscaven la profunditat però les jugades no arribaven a la porteria de Miguel Vélez. El culpable de tot això era l’Atlètic Incresa. Els 10 jugadors blanc-i-blaus van exercir una gran pressió sobre el rival des del minut 1 i la van mantenir fins que l’àrbitre va xiular el final del matx. El rival es va veure desconcertat i sorprès pel joc del locals i no va reaccionar fins a la segona part. El plantejament de Martínez estava donant resultats.

José Rubio avançava als locals sobre el minut 5. El polivalent jugador va aprofitar una pilota dins l’àrea per rematar-la de cap amb agressivitat i fer el primer del partit. La combinació entre l’agilitat de David Rivas i la tècnica de Erik Serrano donaria els seus fruits a la segona part, però ja van deixar clar que crearien perill des de la primera. Les veus més veteranes del Sant Just cridaven a fer el primer gol abans d’acabar la primera part però els minuts passaven i l’equip visitant ni creava ocasions de gol ni estava còmode.

Els locals havien embastat el partit.  Ara era moment de cosir, perfilar i planxar fins aconseguir la victòria.  I així va ser, la parella Rivas i Serrano continuava donant guerra i era Rivas qui posava el 2 a 0 quatre minuts després de començar la segona part. L’agilitat dels peus de David, el més semblant en un camp de futbol a les rodes de Marc Márquez sobre una pista de motociclisme, donava efectivitat i arribades a l’Incresa. Uns metres  per darrera, Jona Nuñez i Serrano li proporcionaven pilotes.

Els visitants van despertar a partir del minut 50,  quan Mahjoub va fer el primer gol del Sant Just. El matx estava viu i encara quedaven minuts de sobres perquè el Sant Just li donés la volta al partit. Erik Serrano, dos minuts després, va fer el 3 a 1 des de fora de l’àrea, un resultat que donava tranquil·litat a Rafa Martínez i els seus. L’equip no va baixar la guàrdia en cap moment i mostrava la seva millor cara  pressionant al rival, sense respirar, amb constància i bon joc.

A falta de cinc minuts David Rivas rematava el partit amb el 4 a 1. Sens dubte un gran partit del homes de Rafa Martínez que semblen estar a l’alçada en aquests moments decisius, juguin contra qui juguin i amb o sense efectius suficient per cobrir el partit a causa de les múltiples baixes que pateixen. Entre elles la de Jesús Sampedro, un jugador que aquesta temporada no ha pogut gaudir pràcticament dels partits del seu equip degut a les nombroses lesions que ha patit. L’última, un esquinç de genoll, de major gravetat. El jugador necessitarà temps per recuperar-se i tornar al 100% als terrenys de joc. ” Hem tret aquests tres punts gràcies a ell, li dediquem la victòria” diu Aitor Segura en acabar el partit. “Estic convençut que ens salvarem, a base de lluita i de treball” valora el segon entrenador en declaracions a Viu Molins de Rei.

L’equip blanc-i-blau es va menjar al quart classificat amb èxit i continua sumant punts per la permanència  La salvació cada vegada més a prop. Step by step o el que és el mateix: pas a pas.

Fitxa tècnica

Atlètic Incresa: Miguel Vélez, Jonatan Nuñez, Jordi Pujadas, Jordi Pons, Erik Serrano, Didac Pruna, Pol Muela, Francesc Canals, Jose Manuel Rubio, Francisco Bellido i David Rivas.

Sant Just Desvern: Carlos Villanueva, Francisco Dominguez, Jaime Monje, Roberto Redondo, Luis Julio Pereda, Francisco Diaz, Santiago Molins, Francesc Campos, Sergio Vilches, Arnau Cardona i Marc Bonet.

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades