Viu Molins de Rei organitza una xerrada sobre les noves vies de finançament dels mitjans

El suport econòmic dels lectors als mitjans de comunicació digitals per garantir el seu futur és el tema de la taula rodona que organitza Viu Molins de Rei el dijous 4 d’abril a les 20 hores a Cal Dit. Eldiario.es, Fet a Sant Feliu i Extramurs explicaran els seus models de finançament.

acte viu molins abril 2013La taula rodona organitzada per Viu Molins de Rei es durà a terme el dijous 4 d’abril a les 20 hores sota el títol “Els lectors donen vida als mitjans de comunicació digitals”. Els ponents seran Josep Carles Rius, responsable de la redacció a Catalunya de Eldiario.es; Jordi Ferrer, president de la cooperativa del diari digital d’actualitat local Fet a Sant Feliu; i Marc Miras, un dels responsables de la pàgina web d’informació internacional Extramurs. A més, Viu Molins de Rei presentarà la campanya de captació de socis posada en marxa fa dos mesos. L’acte es celebrarà de manera informal a Cal Dit (carrer Foment, 6) i és obert a tota la ciutadania. Els socis, a més, disposaran d’una consumició gratuïta.

Tres vies de finançament diferents

Eldiario.es és un exemple d’èxit al convertir els lectors en socis sense aixecar murs de pagament a la web. Els usuaris que es fan socis paguen uns diners al mes per donar suport al projecte periodístic i en pocs mesos de vida ja han aconseguit més de 3.500 socis que garanteixen la sostenibilitat econòmica del diari. El responsable de la delegació a Catalunya, Josep Carles Rius, explicarà el sistema de socis, molt similar al que ha implantat Viu Molins de Rei.

Fet a Sant Feliu, per la seva banda, és un diari digital local de la ciutat veïna que s’estructura a partir d’una cooperativa de consum. Els lectors són els consumidors de la informació que publiquen a diari a la pàgina web i puntualment en format paper. El president de la cooperativa, Jordi Ferrer, serà l’encarregat d’explicar aquesta innovadora gestió per a un mitjà de comunicació.

Per últim, Extramurs explicarà la iniciativa que llençaran durant els propers dies per finançar el portal i la realització de reportatges a través del micromecenatge popular. Utilitzant una plataforma de crowfunding buscaran els diners necessaris a través de les aportacions dels propis lectors. Es tracta d’una tendència que cada cop es fa més present en el món de la cultura i la comunicació. Marc Miras, d’Extramurs, detallarà el seu projecte.

Amb aquests tres exemples, Viu Molins de Rei vol posar a debat i exposar les noves formes de finançament que troben els mitjans de comunicació digitals per garantir la seva sostenibilitat i independència. La taula rodona serà moderada per David Guerrero. Jose Polo presentarà la manera de donar suport a Viu Molins de Rei fent-se soci, una nova via de finançament que està en marxa des de fa dos mesos.

El local on es durà a terme l’acte, Cal Dit, oferirà un pica-pica variat per a tots els assistents i els socis tindran una consumició gratuita.

acte viu molins abril 2013

Recomanacions personalitzades