Tres centres educatius renoven el distintiu d’Escola Verda

Les escoles Castell Ciuró i l’Alzina i l’institut Lluís de Requesens han rebut un any més el distintiu d’Escola Verda. 590 centres educatius catalans ja formen part d’aquest programa que reconeix el compromís amb un projecte educatiu per la sostenibilitat a l’escola.

escola-verda-grisLes escoles verdes són totes aquelles que realitzen una formació i es comprometen a continuar amb el projecte d’educació per a la sostenibilitat al seu centre educatiu. A Molins de Rei, gaudeixen d‘aquest distintiu l’escola Castell Ciuró, l’escola l’Alzina i l’institut Lluís de Requesens. Tots tres centres tenen aquest reconeixement des de fa anys i aquest curs l’han renovat un cop més. L’escola Estel i l’institut Bernat el Ferrer també disposen d’aquesta etiqueta que té una validesa per tres anys.

D’aquesta manera, les 590 escoles d’arreu de Catalunya adherides al programa realitzen accions educatives amb la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Es tracta de promoure un canvi en la cultura del centre a través de quatre contextos d’acció: el currículum, l’organització i la participació, la gestió sostenible de recursos materials i la implicació en l’entorn. Així doncs, s’entén que el procés educatiu que ha de provocar aquest canvi no només es dóna a l’aula, sinó també en tots els moments i espais de la vida escolar.

Això es materialitza en accions com les que duen a terme a Molins de Rei alumnes i professors i posteriorment en un blog expliquen els avenços del centre en matèria de sostenibilitat a l’escola Castell Ciuró. També ho fan a l’institut Lluís de Requesens i és una experiència que ja s’havia dut a terme l’Alzina fa dos anys.

Recomanacions personalitzades