L’Ajuntament agilitza els processos de contractació

Es crea una mesa de contractació permanent de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’objectiu és “agilitzar i dotar de transparència” als processos d’adjudicació dels contractes municipals. La nova organització de les contractacions municipals es va aprovar per unanimitat. 

La mesura es va aprovar amb el suport de tots els partits // Jose Polo

La mesura es va aprovar amb el suport de tots els grups polítics// Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat, amb el vot favorable de tots els partits polítics, la creació d’un nou òrgan per gestionar l’adjudicació dels contractes municipals. La nova Mesa de Contractació Permanent promet “agilitzar i dotar de transparència” aquests processos, segons explica el regidor de Contractació i Patrimoni, Miguel Zaragoza.

Formaran part d’aquesta mesa el President de l’Àrea d’Economia i Serveis Generals -el mateix Zaragoza-,  tècnics de l’àrea d’economia i dels serveis jurídics i representants de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament.  Fins ara es configuraven diferents meses de contractació i cada vegada que es volia adjudicar un contracte era necessària l’aprovació de les formacions polítiques que conformen el ple.  Ara,  “els grups polítics podran assistir sempre que vulguin” i tota aquesta feina es reagruparà en un únic òrgan.

“L’objectiu és ordenar l’actual sistema de contractació” remarca Zaragoza. Cap grup polític va posar-hi impediments a la mesura. De fet, els partits de l’oposició no es va pronunciar durant la seva aprovació en el passat ple municipal del mes de febrer, donant el seu vist-i-plau a la mesura.

Oficina de Contractació

Aquesta Mesa de Contractació Permanent arriba uns mesos després de la posada en marxa de l’Oficina de Contractació, un nou òrgan impulsat per Miguel Zaragoza amb el que l’Ajuntament també busca una major eficiència i estalvi en la contractació municipal centralitzant els diversos processos contractuals del consistori. Des de l’entrada en funcionament d’aquesta Oficina, hi ha un registre central dels procediments, tots ells són supervisats i es garanteix que tots segueixin el procés adequat a la legislació vigent.

Recomanacions personalitzades