Iniciativa repassa el paper de la dona a través de curtmetratges

“Dones amb Iniciativa” commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un sopar – tertúlia sobre la dona avui en dia visionant quatre curtmetratges i realitzant posteriorment un debat amb la presencia de la doctora i cineasta molinenca Montserrat Olmo.

La sala Antonio Méndez del local d’Iniciativa per Molins de Rei es va quedar petita per acollir l’acte conduït per la doctora Montserrat Olmo, llicenciada en medicina i cirurgia especialitzada en la lluita contra la sida i que ha compaginat la seva dedicació mèdica amb la passió pel cinema.

La doctora Olmo va utilitzar el fil conductor dels curtmetratges per exposar diferents realitats que afecten a les dones. Concretament es van visionar quatre curtmetratges: Tiempos para perdonar, sobre la soledat; Centro de gravedad, sobre l’àmbit laboral; Dear Clint, western que intercanvia el rol de la dona pel del home; i Casi, sobre la bulímia.

El local d'Iniciativa es va omplir de dones per escoltar a la doctora Montserrat Olmo // IxMdR

El local d’Iniciativa es va omplir de dones per escoltar a la doctora Montserrat Olmo // IxMdR

El ric debat després de veure els curtmetratges va permetre no només comentar i exposar propostes per solucionar les diferents problemàtiques que afecten les dones, sinó també encetar nous plantejaments conceptuals. La doctora Montserrat Olmo va exposar que “igualtat” o “equitat” són termes molt utilitzats a l’hora de defensar els drets de les dones però ella prefereix utilitzar “equivalència”, una paraula que, segons Olmo, “més enllà  de les distincions genètiques entre sexes posa de manifest que les dones han de lluitar per tenir el mateix valor que els homes davant la societat”.

Prèviament, la responsable de Dones amb Iniciativa, Maria José López, va exposar la cruesa amb que la crisi afecta les dones i com la situació actual està allunyant les dones dels avenços aconseguits en matèria d’equitat. “L’atur femení és una de les grans preocupacions, on les dones tot i haver demostrat ser capaces de tirar endavant una família, liderar una empresa o ser al capdavant de qualsevol lloc de responsabilitat a la societat, estan sent relegades a papers secundaris en l’àmbit laboral”, va assegurar López, que també ha escrit un article d’opinió a Viu Molins de Rei al voltant d’aquest aspecte.

Recomanacions personalitzades