L’esplai L’Agrupa guanya un concurs de sensibilització sobre la salut a l’Àfrica

Els Joves III de l’esplai L’Agrupa han guanyat el primer premi del concurs “RECcreativa’t”, que premia a iniciatives que conscienciïn de les males condicions sanitàries de l’Àfrica a través de la creació d’un curtmetratge.

El grup Joves III de L'Agrupa va guanyar el primer premi del concurs // Esplai L'Agrupa

El grup Joves III de l’esplai L’Agrupa va guanyar el primer premi del concurs // Esplai L’Agrupa

El grup Joves III de l’esplai L’Agrupa de Molins de Rei ha resultat guanyador del certamen de sensibilització sobre el dret a la salut a l’Àfrica que organitza Farma Mundi i Medicus Mundi, anomenat “RECcreativa’t“. Aquest concurs consta de dues proves: l’elaboració d’un projecte de sensibilització sobre la temàtica del concurs, i la realització d’un curtmetratge amb la mateixa finalitat. El grup ha presentat, a criteri del jurat, el millor projecte i el millor curtmetratge, i ha guanyat un projector, una càmera i els diners necessaris per dur a terme el projecte de sensibilització.

D’entre les temàtiques que tenien per escollir a l’hora de realitzar el curtmetratge, a L’Agrupa es van centrar en la dificultat d’accés a l’aigua. El curt, titulat “T’ofegues un un got d’aigua”, vol il·lustrar amb imatges què representen els “5 litres d’aigua al dia amb què han de viure milions de persones a l’Àfrica”, equivalents segons el vídeo a diverses accions quotidianes com dutxar-se, rentar-se la cara o cuinar.  A més a més, Jasmina Arregui, membre del grup guanyador, explica que volien “conscienciar sobre la situació de l’aigua sense gastar ni una sola gota de la que tenim aquí”. Per fer-ho, han substituït l’aigua que hauria de sortir de l’aixeta, del vàter o d’una regadora per papers de colors.

Recomanacions personalitzades