Les jornades tècniques agràries ensenyen a analitzar la fertilitat del sòl

Les Jornades Tècniques Agràries celebrades la setmana prèvia a la Fira de la Candelera s’han centrat enguany en la diagnosi de la fertilitat del sòl i la fertilització racional dels cultius. Pere Villar ha estat el ponent encarregat de realitzar una xerrada i una sessió pràctica.

Els assistents van escoltar atentament les explicacions de Pere Villar // J.R. Casals

Els assistents van escoltar atentament les explicacions de Pere Villar // J.R. Casals

Les Jornades Tècniques Agràries són l’element que manté el lligam amb la part més tradicional de la fira de la Candelera. Una xerrada la tarda del 29 de gener i una demostració sobre el terreny el dia següent van completar el programa d’aquesta part de la Fira.

La sessió teòrica de les jornades tècniques agràries va anar a càrrec de Pere Villar Mir, doctor enginyer agrònom de la universitat de Lleida i especialista en fertilitat de sòls. “Diagnòstic, fertilitat i fertilització racional en cultius hortícoles” va ser el títol de la ponència en la que Villar va explicar als assistents com elaborar programes de nutrició per parcel·les i va plantejar la seva aplicació pràctica davant una cinquantena d’assistents.

De l’explicació als fets reals trepitjant la terra. Al dia següent, dimecres al matí es va dur a terme la demostració de camp sobre la temàtica de la conferència del dia anterior. L’activitat es va realitzar a l’explotació Can Fisas, en els terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat a Molins de Rei. Els participants a les jornades agràries van realitzar primer un esmorzar i posteriorment van iniciar la pràctica al camp per tractar d’explicar i assolir millor els conceptes explicats prèviament.

Les terres agrícoles de Molins de Rei, caracteritzades per la seva proximitat al riu Llobregat, van ser analitzades en aquesta sessió pràctica. La salinitat i factors com el pH van ser alguns dels elements que van conèixer millor els participants per tal d’aprendre a diagnosticar el sòl i plantejar-se la necessitat de la fertilització en els seus cultius.

baner notis fira 2013-2 copy

Recomanacions personalitzades