Les millors fotografies dels Premis Clic! s’exposen al local del CEM

Un recull de les millors fotografies participants als Premis Clic! es mostren com cada any al local del Centre Excursionista de Molins de Rei coincidint amb la Fira de la Candelera. Enguany es poden veure 8 fotografies de la colla castellera dels Matossers.

El públic va comentar i observar atentament les fotos durant la inauguració de l'exposició // David Guerrero

El públic va comentar i observar atentament les fotos durant la inauguració de l’exposició // David Guerrero

El local del Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM) obre les seves portes durant la Fira amb algunes de les fotos participants a la quinzena edició dels Premis Clic! de fotografia. En total han participat 62 persones amb 125 fotografies ja que es podia presentar una a cada categoria. La categoria lliure ha estat la que ha rebut més fotografies candidates, com és habitual. Aquest any han estat 63 instantànies. La categoria “Molins de Rei” ha comptat amb 29 fotografies, la d’esports de muntanya i aventura ha rebut 25 i la dels Matossers ha comptat amb 8 fotografies candidates.

La principal novetat d’aquest any és aquesta última: s’ha dedicat una categoria als Matossers coincidint amb el desè aniversari de la colla castellera de Molins de Rei. En aquesta nova categoria creada expressament per aquesta edició, com l’any anterior es va fer amb el Camell, han participat vuit fotògrafs i el guanyador ha estat Xavier Miravall, de Sant Vicenç dels Horts, per la foto “Estirada Matossera”.

"Estirada matossera" de Xavier Miravall ha estat la foto guanyadora en la categoria dels Matossers // David Guerrero

“Estirada matossera” de Xavier Miravall ha estat la foto guanyadora en la categoria dels Matossers // David Guerrero

En la categoria de “Molins de Rei” la foto guanyadora ha estat per un símbol del municipi com és l’edifici del Mercat Municipal. L’autor de la fotografia, Pep Codina, és veí de Tona i va titular la imatge “Ho he vist a Molins”. L’accèsit va correspondre a una imatge de Lluís Remolà a Castell Ciuró de nit. Altres carrers i espais emblemàtics de la vila són immortalitzats en aquesta categoria.

La fotografia de Pep Codina, "Ho he vist a Molins", va ser la guanyadora de la categoria local // David Guerrero

La fotografia de Pep Codina, “Ho he vist a Molins” (al centre), va ser la guanyadora de la categoria local // David Guerrero

L'accèsit (part superior) i el primer premi (part inferior) de la categoria d'esports de muntanya tenen relació amb l'aire // David Guerrero

L’accèsit (part superior) i el primer premi (part inferior) de la categoria d’esports de muntanya tenen relació amb l’aire // David Guerrero

A la categoria d’esports de muntanya, Santi Viladrich ha estat reconegut amb el primer premi i Juan Manuel Gago amb l’accèsit. Ha estat una edició molt aèria ja que tant els dos guanyadors com molts dels participants mostren globus aerostàtics i altres activitats aèries, amb l’espectacularitat que això comporta. Pel que fa a la categoria lliure, José Beut, amb “Pescadores” ha aconseguit el primer premi mentre que l’accèsit ha estat pel cordovès José Lara amb la fotografia “Ahora que no me ve”.

Com sempre, entre els visitants, els comentaris durant l’inauguració de l’exposició versaven al voltant de l’ús i abús del retoc fotogràfic en algunes de les fotografies participants. El resultat és molt més espectacular i cridaner però altera la imatge inicial que va veure el fotògraf abans de disparar fins a límits insospitats en alguns dels casos.

José Beut ha aconseguit el primer premi en la categoria lliure amb "Pescadores" // David Guerrero

José Beut ha aconseguit el primer premi en la categoria lliure amb “Pescadores” // David Guerrero

Els guanyadors de cada una de les quatre categories ha estat premiat amb 500 euros i l’accèsit ha estat dotat amb 230 euros. Tot i això, només un dels quatre guardonats va anar a recollir el seu premi durant el pregó d’obertura de la Fira de la Candelera celebrat el passat divendres.

L’exposició es pot visitar durant els dies de Fira de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. Fins el 8 de febrer es podrà visitar els dies laborables de 19 a 21 hores. Durant l’acte d’inauguració de l’exposició, l’alcalde, Xavi Paz, va considerar aquesta exposició com un espai que connecta la Fira amb llocs molt diversos mentre el carrer Major és ple de gent. Per a l’alcalde, que el CEM aculli al seu local aquesta exposició “reforça la idea del Centre Excursionista com entitat diversa que fa una funció de vila”. El CEM també tindrà protagonisme durant aquesta Fira de la Candelera amb la inauguració del rocòdrom al Poliesportiu Municipal la tarda de dissabte.

baner-notis-fira-2013-2

Recomanacions personalitzades