L’Ajuntament s’adhereix a la campanya “Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat”

L’Ajuntament de Molins de Rei aprova per unanimitat una moció d’adhesió a la campanya que pretén aconseguir que la cuina catalana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO aquest any. S’organitzaran activitats divulgatives relacionades amb la gastronomia el 19 de març.

Logotip de la campanya "Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat"

Logotip de la campanya “Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat”

La moció d’adhesió a la campanya “Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat” dóna suport a la iniciativa de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) que pretén convertir la gastronomia de Catalunya en Patrimoni de la Humanitat, un reconeixement que van obtenir els castells l’any 2010.  L’objectiu d’aquesta campanya és unir esforços i preparar i omplir de contingut la candidatura, que es presentarà a la UNESCO al llarg d’aquest 2013. La moció, presentada al ple municipal del mes de novembre, va ser presentada per Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i el PSC i va resultar aprovada per unanimitat.

Amb l’aprovació de la moció, l’Ajuntament facilitarà a l’Institut Català de la Cuina totes les publicacions que s’han editat a Molins de Rei sobre estudis alimentaris i del món rural, de la producció agropecuària, del comerç dels productes, receptaris i altres estudis que parlin de la història i la cultura de l’alimentació perquè formin part de la “Història i cultura de la cuina catalana”. També es recolliran totes les activitats que es realitzen a Molins de Rei relacionades amb l’alimentació, com ara la Fira de la Candelera, les Jornades Gastronòmiques o les Jornades de la Terra per facilitar-ne el seu registre.

L’Ajuntament també es compromet a realitzar activitats relacionades amb la gastronomia catalana, contribuint així a que el 19 de març -dia de Sant Josep i de la crema catalana- esdevingui la Diada de la Cuina Catalana. Així mateix, es faran esforços per divulgar la campanya als diferents centres educatius de la vila i al Mercat Municipal, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades