La regidoria de Joventut enceta un curs de monitors de lleure

Per primera vegada s’impartirà a Molins de Rei un curs per aconseguir el diploma oficial de monitor d’activitats de lleure. El curs té un format intensiu durant set caps de setmana, coincidint amb l’horari que els membres d’esplais i caus -potencials interessats- fan activitats.

La plaça de l'associació de veïns del barri del Canal es va convertir en una gimcana durant el matí de diumenge // Centre d'esplai MIB

Els esplais de Molins de Rei acostumen a fer activitats els dissabtes a la tarda o diumenges al matí // Arxiu – Centre d’esplai MIB

Fins avui, els molinencs que volien aconseguir el diploma oficial de Monitor/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil de la Generalitat de Catalunya s’havien de desplaçar a altres localitats per poder realitzar el curs. Aquest any, la regidoria de joventut ha fet possible que la Fundació Pere Tarrés imparteixi aquesta formació a Molins de Rei. L’ensenyament costarà un total de 185 euros als participants i l’únic requisit és que siguin majors d’edat.

El curs és intensiu, de manera que els participants podran assolir les competències per realitzar la tasca educativa en casals d’estiu  colònies, esplais, caus o en menjadors escolars durant set caps de setmana. S’iniciarà el dissabte 26 de gener i finalitzarà el 23 de març al Poliesportiu Municipal, exceptuant-ne el cap de setmana de la Fira de la Candelera i de Carnestoltes.

Horari coincident amb els esplais

En total seran 100 hores lectives que es distribueixen entre el matins i tardes dels dissabtes i els diumenges al matí. Això impedeix que els membres dels esplais i caus del municipi puguin accedir a la formació ja que, normalment, les seves activitats són els dissabtes a la tarda.

Les inscripcions es poden formalitzar de dilluns a divendres de 17 a 20 hores i dimecres de 10 a 14 hores al Punt Jove de la Federació Obrera.

Recomanacions personalitzades