Dos detinguts per robar cablejat elèctric de Sant Andreu de la Barca

Els Mossos d’Esquadra han detingut a dos joves per sostreure cablejat elèctric de l’enllumenat públic de Sant Andreu de la Barca. Una part del municipi es va quedar sense abastiment elèctric en set ocasions arran dels robatoris.

Els robatoris van tenir lloc durant els passats mesos de setembre, octubre i novembre, quan es va sostreure de manera continuada cablejat elèctric dels fanals públics de la localitat de Sant Andreu de la Barca per valor de més de 40.000 euros. Els fets van causar un greu perjudici als seus habitants ja que una part de la població es va quedar sense abastiment elèctric en set ocasions.

Els mossos, donada la importància i els greus perjudicis que suposaven aquests robatoris per la població, van iniciar una investigació i van visionar les imatges de les càmeres de seguretat de la zona afectada. Gràcies al visionat, van poder localitzar el vehicles que els autors feien servir per cometre els robatoris.

Posteriorment, van poder comprovar que els dos detinguts ja havien estat identificats per agents de Mossos d’Esquadra amb el mateix vehicle a la localitat d’Esparreguera amb estris susceptibles de ser utilitzats per cometre aquest tipus de robatoris. Amb aquesta informació, els investigadors van fer recerca de possibles vendes de coure en deixalleries de la comarca del Baix Llobregat i van detectar que els sospitosos havien fet un total de nou vendes en diferents establiments del Baix Llobregat. Fruit dels registres, van poder identificar i posteriorment localitzar els autors dels fets.

Els dos detinguts, de 25 i 26 anys, tenen la nacionalitat espanyola i són veïns de la localitat d’Igualada. Se’ls considera presumptes autors de set robatoris amb força i danys al cablejat elèctric d’enllumenat públic de Sant Andreu de la Barca. Als detinguts els hi consten diversos antecedents per fets similars i la policia va deixar la seva detenció sense efecte una vegada se’ls va agafar declaració en seu policial.

Recomanacions personalitzades