La molinenca Sílvia Bel guanya el premi Margarida Xirgu

L’actriu molinenca Sílvia Bel ha estat guardonada amb el 39è premi Memorial Margarida Xirgu per la interpretació que va fer l’any passat a “La ciutat”. La proclamació de la guanyadora es fa sempre a Molins de Rei, tot i que opten al premi totes les actrius que han actuat a Barcelona.

El públic va esclatar en un fort aplaudiment en conèixer el nom de la guanyadora // Jordi Julià

El públic va esclatar en un fort aplaudiment en conèixer el nom de la guanyadora // Jordi Julià

“El jurat de la penya Carlos Lemos, reunit a Molins de Rei el 10 de desembre de 2012 ha decidit atorgar el Premi d’interpretació Memorial Margarida Xirgu 2011/2012 a l’actriu Sílvia Bel”. Aquestes paraules van fer esclatar en un fort aplaudiment al públic reunit a la Sala Gòtica per conèixer la guanyadora del premi Margarida Xirgu d’enguany. No era pas perquè sí: això significa que la millor actriu de la temporada passada al panorama teatral català va ser la molinenca Sílvia Bel.

Sílvia Bel ha guanyat el premi per la seva actuació a "La Ciutat", a la Sala Beckett // David Ruano

Sílvia Bel ha guanyat el premi per la seva actuació a “La Ciutat”, a la Sala Beckett // David Ruano

El reconeixement li ha arribat per la seva interpretació a l’obra “La ciutat“, de Martin Crimp, que es va representar a finals de 2011 a la Sala Beckett de Barcelona. Sílvia Bel protagonitzava l’obra juntament amb Joan Carreras, interpretant a un matrimoni benestant que veu com la seva plàcida vida comença a trontollar.

L’actriu va assegurar que guanyar el premi és “un honor” i que li feia “molta il·lusió” perquè és “una gran admiradora de Margarida Xirgu”, i a més a més pel fet de ser molinenca: “sóc de Molins de Rei, em considero d’aquí i m’estimo molt aquest poble, i per això la satisfacció és doble”. També va voler recordar Miquel Armengol, perquè “és gràcies a la seva feina que aquest premi es proclama a Molins de Rei”. Aquestes paraules es van enregistrar per telèfon abans de l’acte, ja que des que la proclamació es fa a la Sala Gòtica no es pot fer la tradicional trucada per anunciar en directe a l’actriu que és la guanyadora del premi.

El premi l'atorga la Penya Teatral Carlos Lemos, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Molins de Rei // Jordi Julià

El premi l’atorga la Penya Teatral Carlos Lemos, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei // Jordi Julià

Aquest premi l’entrega des de 1973 la Penya Teatral Carlos Lemos, en col·laboració amb l’Ajuntament de Molins de Rei. El jurat el formen persones amants del teatre que no s’hi dediquen professionalment. Tradicionalment l’acte de proclamació es feia al Foment Cultural i Artístic, amb la trucada sorpresa a l’actriu, però els últims anys l’acte ha adquirit un format més íntim, traslladant-se a la Sala Gòtica. Posteriorment té lloc l’entrega del premi, a l’Institut del Teatre de Barcelona. Aquest any serà el proper dilluns 17 de desembre a les 19:30.

Membres del grup "Espai Xirgu" van recitar fragments de Yerma, de García Lorca // Jordi Julià

Membres del grup Espai Xirgu van recitar fragments de l’obra “Yerma”, de Federico García Lorca // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades