La paga de Nadal de tres regidors i l’alcalde es destinarà a plans d’ocupació

Els tres regidors amb dedicació exclusiva -Zaragoza, Santamans i Martí- i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, no rebran paga extra de Nadal “en solidaritat amb els treballadors de l’ajuntament”. Els més de 13.000€ d’estalvi es destinaran a plans d’ocupació.

Imatge del ple municipal del mes de novembre // Jose Polo

És una mesura de “solidaritat” amb els treballadors de l’Ajuntament // Jose Polo

Els treballadors de l’ajuntament de Molins de Rei, igual que els de gairebé totes les administracions de l’estat, no cobraran la paga extra de Nadal d’aquest any. Aquesta mesura, que és una de les decretades per l’executiu de Mariano Rajoy per “garantir l’estabilitat pressupostària”, afectarà també als regidors amb dedicació exclusiva i a l’alcalde, que han renunciat a aquesta part del seu sou “com a mesura de solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’ajuntament”, segons afirmen tots els partits menys el PP a una moció de rebuig a les retallades del govern central, presentada al ple d’octubre.

La supressió voluntària de la paga extraordinària de desembre només afectarà a aquells membres del ple municipal que la cobren normalment, que són l’alcalde -el socialista Xavi Paz-, que deixarà de cobrar 3.762,94€ bruts, i tres dels regidors que formen part de l’equip de govern: Miguel Zaragoza -també socialista- i els convergents Mònica Santamans i Joaquim Martí. Cadascun d’ells havia de cobrar 3.300,31€ bruts.

La suma de les quatre pagues suposa 13.663,87€ d’estalvi per a l’ajuntament, import que es destinarà a “despeses diverses de plans d’ocupació”, segons Miguel Zaragoza, que presideix l’Àrea d’Economia i Serveis Generals i creu que “sembla que els treballadors públics només siguin funcionaris i personal laboral, quan ho som tots els membres del ple, que ens devem als ciutadans”.

Des de l’oposició, Esquerres per Molins de Rei i la Candidatura d’Unitat Popular van demanar durant el debat sobre la mesura que es va fer al ple municipal d’octubre que la mesura també s’apliqués a la resta de regidors, descomptant-los la part proporcional del sou. En canvi, des d’Iniciativa, Ivan Arcas s’hi va mostrar “evidentment” en contra, “tot i que és una cosa que en aquest ajuntament també passa”. D’altra banda, el líder d’Iniciativa va mostrar-se contrari a la mesura perquè “penja d’una imposició del govern de Madrid que pretén demonitzar els béns de la funció pública”. També va considerar que “aquests temes menyscaben la credibilitat de les coses públiques i dels polítics”.

Àlex Maymó, de la CUP va afegir que la renúncia al sou dels regidors “no ha de justificar la supressió de la paga de Nadal”, i va recordar que hem denunciat altres vegades que els sous dels regidors amb dedicació exclusiva són alts”, a diferència de “treballadors mileuristes o que cobren poc més, que són bastants a l’ajuntament”, als quals “afectarà molt més”.

Finalment, la mesura es va acabar aprovant amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i PSC), la CUP i el PP, i l’abstenció d’Iniciativa i Esquerres per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades