El Dia de l’Emprenedor per a instituts perd força

L’institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç guanya les dos competicions disputades durant la vuitena edició del Dia de l’Emprenedor. En dos anys, la jornada ha passat de comptar amb set instituts de diversos municipis de la Vall Baixa a tant sols tres, dos d’ells de Molins de Rei.

Prop d’un centenar d’alumnes dels instituts Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens de Molins de Rei i Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts van participar a la vuitena edició del Dia de l’Emprenedor. La participació ha seguit la tendència de l’any passat i ha anat considerablement a la baixa respecte altres edicions en aquesta jornada organitzada per la regidoria de la que és responsable Esteve Altozano (CiU). L’any 2010 hi havia set instituts de municipis de la Vall Baixa, aquest any només eren tres, tant sols un d’ells de fora de Molins de Rei. Tot i ser ajuntaments organitzadors, a l’acte no van assistir estudiants dels instituts ni de Vallirana, ni de Sant Feliu de Llobregat, ni de Corbera de Llobregat ni de Pallejà.

L’acte es va fer el passat 22 de novembre a l’institut Bernat el Ferrer i va consistir en una jornada que buscava promoure l’emprenedoria entre els joves amb diverses activitats. Una d’elles era un concurs d’idees innovadores presentades pels estudiants. Els joves exposaven els seus projectes d’empresa i un jurat format per representants de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Jove Cambra Internacional de Catalunya valoraven el seu contingut. Els representants del Bernat el Ferrer i el Lluís de Requesens van presentar projectes com el d’una nova sala d’oci nocturn i un centre d’estètica però el concurs el va guanyar el projecte NERS-LADA, una idea de negoci de menjar ràpid i saludable realitzada per un grup d’estudiants de l’institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts.

Diverses imatges de la jornada celebrada a l'institut Bernat el Ferrer, amb els guanyadors de l'institut Gabriela Mistral a l'esquerra // Ajuntament de Molins de Rei

Diverses imatges de la jornada celebrada a l’institut Bernat el Ferrer, amb els guanyadors de l’institut Gabriela Mistral a l’esquerra // Ajuntament de Molins de Rei

Posteriorment també es va celebrar un concurs de preguntes sobre emprenedoria que girava al voltant del domini teòric del món dels negocis. Els estudiants, participant en diferents equips per instituts, havien de marcar amb uns aparells la resposta correcta a una sèrie de preguntes. En el concurs, un altre cop, els estudiants vicentins van deixar sense opció a premi als dos instituts de Molins de Rei. Cada un dels concursos premiava amb 500 euros a l’institut guanyador, així que els 1.000 euros han marxat a Sant Vicenç dels Horts.

Experiències encoratjadores davant menys instituts

Com ja ha passat en les dues últimes edicions, cap institut molinenc ha estat premiat. El Gabriela Mistral de Sant Vicenç ja va guanyar l’any passat el concurs de preguntes i el premi de projectes empresarials va recaure en Corbera de Llobregat, que enguany no ha assistit a la jornada celebrada a l’institut Bernat el Ferrer.

A més del concursos i activitats més lúdiques, la vuitena edició del Dia de l’Emprenedor va comptar amb la presència de dos joves emprenedors, membres de la Jove Cambra Internacional, que van exposar els seus respectius casos de les empreses que han creat. Èric Enguita, de l’empresa Artcava, i Jordi Calaf, de Nine Creativity, van encoratjar als joves a provar sort tot i la crisi econòmica.

Recomanacions personalitzades