Carles Ruiz: El futur és verd

Diuen que al jovent no l’interessa la política, que no volem lluitar pels nostres drets i tantes altres coses que la gent xerra al bar mentre pren el cafè. Però això, per sort no és cert. El jovent es mou, vol treballar per a construir un futur nou i això és el que fem a través de Joves d’Esquerra Verda.

Mesos enrere, uns quants joves de Molins, amb la col·laboració d’alguns joves de Castellbisbal, ens vam agrupar per a formar el nou grup de Joves a Molins de Rei.  La nostra vila a partir d’ara té una organització política de joves, molts dirien “ja era hora”, però mai no és tard per a fer política jove.

Nosaltres volem superar junts aquesta crisi, plantejant solucions innovadores; ens rebel·lem contra les polítiques neoliberals, on els rics guanyen i el poble, com sempre perd. Les diferències classistes cada vegada son més evidents i més grans: els rics més rics i els “pobres” més pobres. Perdem en educació, en salut, en drets. Els bancs condueixen a moltes famílies al carrer, i això ho hem de canviar.

En les darreres setmanes, el poble de Catalunya, del qual formem part, ha parlat;  molts partits i les seves joventuts procuren treure-li ferro, amagar-ho, però des de Joves volem que el poble decideixi la seva sobirania i com a nació que som decidir quin és el procés de transició que volem iniciar.

També som davant uns comicis electorals on, alguns diuen que es decidirà el futur del país, però hem d’anar amb peus de plom! No només cal parar les urpes d’uns governs que malmeten el que tots amb esforç hem construït sinó que, a més a més, es cobreixen amb una bandera, i mentre nosaltres ens sobtem veient les respostes d’un i de l’altre, fan tractes amb els bancs.

Cal parar els peus a aquests mercats que ens obliguen a apretar-nos el cinturó, a les dretes que amb el pretext de que “no hi ha més remei” retallen a on ells mai els hi faltarà. No ho podem permetre, i això s’ha de canviar! Des de Joves d’Esquerra Verda per Molins de Rei treballem intensament per a formar iniciatives i mobilitzar als joves per a construir una vila millor, amb millors equipaments, més justa i on la gent pugui viure dignament.

Tant sols queda dir que si els joves de la vila o qualsevol persona o entitat necessita de la nostra ajuda o col·laboració, ens podreu trobar al local d’Iniciativa. Us fem una crida a tots els joves de 14 a 30 anys, que vulguin millorar  la vila i el país, per a que vingueu a decidir el nostre futur.

El passat Consell Comarcal de JEV es va celebrar a Molins. Allà, ens reunírem, i vàrem debatre temes d’interès polític a nivell comarcal i nacional, i us puc assegurar que sempre ens ho passem molt bé, tant en reunions com en actes. Així doncs, animeu-vos a participar!

Perquè com resa al Quixot: Canviar el Món, amic Sancho, no és bogeria ni utopia, sinó justícia.

Carles Ruiz i Gil, Coordinador de Joves d’Esquerra Verda de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades